Follow Us

KYQU SQ EN
E Enjte, 29.09.2016 07:13

​Telashe me paraqitjen online të provimeve

Prishtinë | 29/01/2013 11:08

Paraqitja e provimeve në mënyrën elektronike, disa studentëve të Universitetit të Prishtinës, është duke u shkaktuar telashe të shumta. Sipas tyre, ka mjaftë raste që ata nuk ia dalin t’i paraqesin provimet, kështu që edhe humbin afatet e provimeve, përkundër se janë të përgatitur për to. Ndërsa, drejtori i Teknologjisë dhe Informacionit, Isak Shabani pohon të kundërtën e kësaj, pasi, sipas tij, sistemi elektronik është në rregull dhe se ata që ankohen janë studentë që nuk po dinë të punojnë në mënyrën elektronike.

Arbnor Gashi, student i Psikologjisë thotë se ka shumë probleme me kur ka dashur t’i paraqes provimet në mënyrë elektronike, pasi, disa herë, ka provuar më kot paraqitjen e tyre, duke humbur kështu edhe afatin e provimeve.

“Unë sot provova prapë dhe prapë nuk më bëri tamam me i paraqit provimet. Kam dëgjuar dhe prej kolegëve tjerë që probleme po ka ende por nuk e di pritet me i rregullu. I kem pa disa lajmërime që na kanë premtuar që ka mu zgjedh kjo çështje shumë shpejt edhe na kanë thënë që nuk do të shtyhen afatet e provimeve por do të provohet te opsioni i dytë nuk e di çfarë është ai opsion mirëpo kështu na kanë premtuar sipas lajmërimeve”, ka thënë Gashi.

Ndërsa, Merita Gjini, studente në fakultetin Filozofik është shprehur se ka disa ditë që nuk po funksion sistemi elektronik, për të paraqitur provimet, andaj për disa provime edhe është shtyrë afati.

“Po në fillim ka qenë pak më e mirë për me muajt mi paraqit provimet mirëpo pas disa kohësh është paraqit problemi. Sistemi elektronik për paraqitje të provimeve ka vazhduar një kohë por po më dukët qe tash prapë është leshu. Munden mi paraqit ata që kanë mbet pa i paraqit provimet. Kjo ka ndikuar që edhe me i shty provimet për një kohë. Ka raste që nuk bën ama duhet me shku me fol tek referentet ku këta po mundohen me e zgjedh këtë problem”, ka thënë Gjini.

Edhe për Haxhi Vasajn, student në Fakultetin Filozofik, paraqitja elektronike e provimeve është e mundimshme dhe i merr disa ditë kohë.

“Paraqitja e provimeve nuk është në mënyre perfektë. Duhet sigurisht një ditë, dy dite për me nejt gjithë kohën për me i paraqit dy-tre provime. Kjo është pak bajate për studentët me prit. Kanë me shku në bibliotekë më msu. D.m.th sistemi elektronik dhe administrativ janë të ndërlikuara tepër. Shumë herë ka ndodh janë shty provimet s’kemi pas edhe lajmërime, kështu qe s’kemi mujt me i paraqit provimet në mënyre elektronike me sistemin e kartelave ID-ve”, ka thënë Vasaj.

Ndryshe nga studentët, drejtori i Teknologjisë dhe Informacionit, Isak Shabani ka thënë se numri i atyre që kanë bërë ankesa, gjegjësisht atyre që nuk kanë mundur t’i paraqesin provimet e tyre në mënyrën elektronike ka qenë i vogël, në krahasim më ata që i kanë paraqitur. Ai pohon se për paraqitje online të provimeve afatet kanë qenë nga data 11 deri më 15 janar në Fakultetin Filozofik, Ekonomik, Teknik, të Ndërtimtarisë dhe Arkitekturës.

“Për studentët të cilët kanë pasur probleme, ne në kohë kemi plasu manuale. Ne rekomandojmë që ata të lexojnë paraprakisht manualin që mund ta zbresin nga cila do faqe e njësive akademike apo fakultetit përkatës si dhe i kemi vënë një e-mail adresë, në dispozicion në çfarëdo kohe që shkruajnë shumë shpejt marrin përgjigje për problemet e tyre që kanë”, ka thënë Shabani.

Sipas tij, ata kanë bërë përgatitjet e duhura dhe se sistemi, çdo herë, është funksional dhe se, si çdo sistemit tjetër, edhe këtij elektronik, nuk mund t’i qasesh pa respektuar udhëzimet, të cilat, edhe ata studentë që kanë pasur probleme, duhet t’i mësojnë, siç i kanë mësuar shumica e studentëve tjerë. Kosovapress/

 
 

Shpërndaje


Artikuj të sponzorizuar

Më shumë nga KosovaPress