• Lajmi
  • KosovaPress, 03 Maj 2012 09:19

Shënohet Dita Botërore e Lirisë së Shtypit

prev next
 
Të ngjajshëm

Sot shënohet Dita Botërore e Lirisë së Shtypit. Edhe në Kosovë si në vende tjera, do të ketë një varg aktivitetesh për shënimin e kësaj dite, të organizuara nga Asociacioni i Gazetarëve Profesionist të Kosovës, Këshilli i Mediave të Shkruara dhe organizata tjera që merren me lëminë e gazetarisë.

Në raportin e fundit të “Freedom House”, liria e shtypit në Kosovë është vlerësuar si pjesërisht të lirë, por me një përparim modest, duke ia dhënë notën 49 nga 51, sa e kishte në vitin e kaluar. Ndërsa në radhitje, kësaj radhe Kosova zë vendin e 97-të sa i përket lirisë së shtypit, ndryshe nga një vit më parë, kur radhitej në vendin e 104.