Follow Us

*KYQU SHQIP ENGLISH
E Martë, 12.11.2019 12:33
Ylber Vokshi-Ylli

​Degradimi urban i një qyteti...

| 19/11/2013 07:43

Shkruar nga: Ylber Vokshi-Ylli

Qyteti i Gjakovës ka pasur një traditë në zhvillimet urbane. Nga një qytezë mesjetare e shekullit XV u zhvillua në një qendër administrative të kohës. Në shekullin e XX,në vazhdimësi të kritereve të ashpra të kësaj treve,dhe në aftësitë specifike dhe kolektive të gjakovarëve,me anën e arsimimit të ekspertëve të kësaj fushe,ky mjedis u zhvillua në një qendër urbane për lakmi. Ajo çka është tentuar me dekada që pjesa e qendrës së qytetit të ri të fitoi identitetin urban,që është proces shumë i vështirë urban u arrit të degradohet pas luftës nga vet ne.

Loading...

Shpërndaje


Artikuj të sponzorizuar