Follow Us

*KYQU SQ EN
E Mërkurë, 22.05.2019 09:54
Blerim Burjani

​Taksa dhe Ramushi

Prishtinë | 13/02/2019 07:53

Shkruar nga: Blerim Burjani

Një qendrim i tillë është absurd dhe në kundërshtim me interesat e Kosovës ,përspektiva e një popullë të vogël dhe një shteti të ri si Kosova është qëndrimi në nje linj me SHBA dhe BE përballë Serbisë dhe Rusisë, ..

..një qëndrim kokë fortë dhe i pa kuptimt nuk sjellë asgjë pozitive për shtetin, Politika amerikane është udhezuesi i Kosoves për të ardhmen e saj, askush nuk e ka të qartë edhe pse nga ky njeri çdo është e pritur, ai ishte edhe kundër Marrëveshjes së Rambujes, e që Thaçi në atë kohë dhe delegacioni kosovar ishin pajtuar  me Marrëveshjen e Rambujes që solli bombardimet kundër Serbisë, izolimi i Haradinajt kishte nodhe edhe pas luftës ai nuk u lejua të jet pjese e Qeverisë së Përkohëshme të Kosovës e një kohë as pjesë e Këshillit të Përkohshëm të UNMIK , izolimi i tij filloje edhe nga SHBA gjatë kohës se vitit 2001, për të ardhe keq pse ky njeri nuk u mësua “politik kurre” , se politika nuk është “luftë” por është guxim dhe vyrtyt njerëzor, pa marr parasysh se deri me tash nuk ka asnjë garancion se si do të përfundojë dialogu me Serbinë ky qendrim i SHBA është i rrept dhe mjaft thelbësor-ultimatum, SHBA mund të tërheqin edhe ushtrin e saj që kanë në Kosovë me këtë ide të këtij njeri për të ngulë këmbë për një taksë që në raport me shtetin dhe funksionimin dhe progresin asgjë s’do të thotë për Kosovën si shtet.

Nuk befason aspak qendirmi i këtij njeriu ai mbetet një "samuraj politik", e koha e tyre ka kaluar kahere.Nuk e di pse PDK i dha post këtij njeriu e cila e kishte kritikuar gjithe kohen dhe e kishte nënçmua raportet Thaçi-Haradinaj ishin të zbehtë 2001-2004-2004-2007, këto raportë u pëmirësuan vitin e kaluar për të u keqsuar sërish një muajt të fundit.Ai po bllokon verbërisht procesin dhe po e ndal trenin , dialogu s’mund të ndalet.Kush e “ ndal e rrok sanksioni” dihet se Kosova dhe Serbia nuk janë akter kryesor të poltiikes ndërkombëtare por SHBA ,BE dhe Rusia. SHBA e don Serbin në NATO dhe BE.Kosova nuk mund te i rezistojë një politike të tillë.

Me tutje çka?

Duhet urgjentisht te mblidhet Kuvendi i Kosovës të gjej një zgjidhje përderisa nuk është  bërë dëmë edhe më i madhë  shtetit , nga njerëz jo të pergjegjshem.Haradinaj me avanturat e tij e shkatërroj AAK  e ndau në shumë pjesë  dhe mbeti një “sulltan i vetëm, AAK edhe sot nuk është më kurrgjë  dikur ishte koalicion e tash kurrgjë parti e një  njeriu që nuk ka kontrollë të brendshëm politik dhe asnjë organ i këtij subjekti qe e ndal atë nga mos dija dhe absurdet .Kuvendi  Kosovës duhet të mblidhet dhe të shkarkoj atë nëse nuk dorëhiqet  te ndalet dëmi ndaj shtetit , Kosoven e qoj drejtë rrezikut të madhë, çka i’u desht  një ide e tillë qe i shkakton dëme qyetetarve.

Kuvendi i Kosovës duhet të heq taksën

Nëse  Qeveria nuk e zbaton vendimin e Kuvendit duhet të shkarkojë Qeverin dhe duhet të riformulohet qeverisja e re me  një kryeminister të ri, nuk ka nevojë shteti të shkojë në zgjedhje  por një riformulim qeverises është i domosdoshëm.

Loading...

Shpërndaje


Artikuj të sponzorizuar