Follow Us

*KYQU SQ EN
E Hënë, 18.02.2019 04:22
Bardhyl Mahmuti

​Olsi Yazikxhi dhe dylberët e Erdoganit

Prishtinë | 08/07/2018 11:16

Shkruar nga: Bardhyl Mahmuti

Në dy shkrimet e mia të titulluara “Kush janë teologët dhe historianët shqiptarë në shërbim të propagandës serbe” dhe “Mohimi i gjuhës, kulturës, historisë dhe figurave kombëtare shqiptare në shërbim të propagandës serbe”, nxora në shesh mercenarizmin e një numri individësh me tituj “Doktor shkence”, në mesin e të cilëve edhe personi me forma të ndryshme të emrit të vet: Dr. Olsi Jazexhi / Olsi Yazeji / ОлсиЈахеџи).

Në emisionin “Provokacija” të Mustafa Nanos, të datës 26 qershor 2018, Olsi Yazikxhi deklaroi se dëshironte “të kruhej me shqiptarët e Maqedonisë”. Ndaj qëndrimeve të shprehura në këtë emision me emër serb, publikova shkrimin tim të titulluar “Olsi Yazikxhi dëshiron "të kruhet" me shqiptarët e Maqedonisë”. 

Për të më treguar se ende “i kruhet” me shqiptarët e Kosovës dhe shqiptarët në Maqedoni, përmes mesazhit privat, Olsi Yazikxhi më dërgoi videon e intervistës së tij të datës 6 korrik 2018 për “Shijak Televizion”. 

Për fyerjet që na bëri gjatë kësaj interviste, privatisht i përcolla këngën e “Unikkatilit”, “Diss Hysen”. Do të isha kufizuar në porositë e kësaj kënge dhe nuk do të reagoja publikisht, sikur ai të mos kishte hapur çështjen e financimit me para që shtete të caktuara bëjnë për të përhapur ndikimin e tyre politik, kulturor, religjioz etj.  Në këtë kontekst, Olsi Yazikxhi vjell vrer kundër OJQ-ve amerikane dhe europiane, të cilat, sipas tij, bëjnë “shpëlarjen e trurit të shqiptarëve”. Mirëpo, kur është fjala për Erdoganin dhe për Rusinë, ai deklaron se “nuk është keq të jesh me Erdoganin dhe Rusinë, sepse Erdogani dhe Rusia përfaqësojnë qendra pushteti”. 

Për të kompletuar mënyrën se si e sheh ndikimin e parasë në raportet shoqërore, mënyrë që nxjerr në shesh se si funksionon Olsi Yazikxhi, ai deklaron: “Nëse Erdogani dhe Putini hedhin lekë në Shqipëri, siç hedhin amerikanët dhe europianët, ne do të flisnim turqisht dhe rusisht”. 

Shitja e integritetit fizik, moral dhe intelektual për para, nga meshkuj dhe femra, është prostitucion, dhe, si i tillë, është i ndëshkueshëm. Deklarata e prostitutës Olsi Jazikxhi, që për para “është i gatshëm të flasë turqisht apo rusisht”, është deklarata që nxjerr në dritë karakterin e tij. Me prostituta të tilla “intelektuale” duhet të merren institucionet përkatëse. Ajo që duhet të neverisë çdo shqiptar, dhe që më shtyu të reagoj, ka të bëjë me faktin se Olsi Jazikxhi përpiqet t’u vesh shqiptarëve të tjerë karakterin e vet të prostitutës. 

Olsi Jazikxhiut i shkojnë jargët kur flet për para, jargë që në kontekst të prostitucionit mund të marrin kuptim të caktuar. Ai përpiqet t’i paraqesë si të mirë Erdoganin dhe Rusinë, sepse, sipas tij, “Amerika është shtet vrastar dhe shteti më kriminal në botë”!  Meqenëse me aq entuziazëm flet për pushtetin e Putinit dhe ngre në qiell sulltanizmin e Erdoganit, po i them Olsi Jazikxhiut dhe të gjitha prostitutave intelektuale të llojit të tij, se sulltanët, përveç haremeve, kanë pasur edhe dylberët për nevoja të veçanta. Udhë e mbarë u qoftë!

Loading...

    Shpërndaje


    Artikuj të sponzorizuar