Follow Us

*KYQU SQ EN
*staurday, 24.08.2019 07:53

​SHBA: Një person transgjinor dëshiron "X" si gjininë e tij në pasaportë

Denver | 16/05/2019 12:46

Nëntë shtete të SHBA dërguan një kërkesë në Gjykatën e Apelit të Denver për të lejuar personin transeksual Dani Zim të deklarojë në pasaportë gjininë me simbolin "X" në vend të meshkujve apo femrave.

Prokurorët e shtetit në Kaliforni, Kolorado, Maine, Minesota, Nevada, New Jersey, Oregon, Vermont dhe Uashington thonë se Dani Zim nuk mund t’i refuzohet lëshimi i pasaportës, raporton AP.

Ky person transgjinor e identifikon veten si një gjini jobinare, ndërsa ngriti një padi kundër shtetit, por gjykata e Denver kundërshtoi ankesat.

Shtetet federale amerikane që kanë paraqitur një kërkesë në gjykatë thonë se ato lejojnë përcaktimet gjinore jo binare në dokumentet personale dhe se kjo nuk përbën komplikim.

Aviacioni Civil Ndërkombëtar, një organizatë e Kombeve të Bashkuara që përcakton standardet për dokumentet ndërkombëtare të udhëtimit, beson se gjysma e këtyre dokumenteve mund të klasifikohen si meshkuj, femra dhe "X" për gjinitë jo-specifike.

Loading...
 

Shpërndaje


Artikuj të sponzorizuar

Më shumë nga KosovaPress