Follow Us

*KYQU SQ EN
E Mërkurë, 26.06.2019 04:50

Vlerësimi i rreziqeve në Kosovë që nga Pavarësia (Drejtpërdrejt)

Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë (QKSS) bën publikimin e raportit me titull “Vlerësimi i rreziqeve në Kosovë që nga shpallja e pavarësisë-Shkurt 2008 - Qershor 2017” raport ky që është në kuadër të progamit për parandalimin e ekstremizmit të dhunshëm në Kosovë.

Ky raport bën vlerësimin e rrezikut nga ekstremizmi i dhunshëm në Republikën e Kosovës dhe i qaset atij me një model që përshtatet më së miri kontekstit të Kosovës.QKSS ka krijuar një bazë të të dhënave me incidentet e ndodhura në vend në periudhën shkurt 2008 - qershor 2017.

Raporti bën analizën e incidenteve që kanë ndodhur, ndarjen në bazë të motivit të tyre, rëndësisë dhe pasojave që ato mund të kenë dhe rreziku nga luftëtarët e kthyer në Kosovë nga konflikti i Sirisë dhe Irakut.Në panel të pranishëm do të jenë Ambasadorja Holandeze Gerrie Willems, Florian Qehaja, Drejtor Ekzekutiv QKSS dhe Skender Perteshi, Hulumtues QKS.   

Ngjarjet live në të kaluarën