Follow Us

*KYQU SQ EN
E Diel, 20.10.2019 10:21

​​OAK dhe ATK diskutojnë për procesin e trajtimit tatimor për sektorin e ndërtimit

Prishtinë | 08/10/2019 17:10

Oda e Afarizmit të Kosovës (OAK) mirëpriti në një takim menaxhmentin e ATK-së në përbërje me: Ekrem Hysenaj - Koordinator i projektit, Sami Salihu - Drejtor i shërbimeve të sektorit të tatimpaguesve dhe Nevahi Rexhepi - Menaxher i projektit.

Qëllimi i këtij takimi ishte informimi rreth një procesi të cilin Administrata Tatimore e Kosovës (ATK) është duke e implementuar. Procesi ka të bëjë me trajtimin tatimor në sektorin e Ndërtimtarisë në Kosovë, proces ky që ka rezultuar nga hulumtimet paraprake mbi performancën e sektorit përkatës, rreth të cilit ATK në Prill ka draftuar planin. Kryetari i Odës së Afarizmit të Kosovës Skënder Krasniqi falënderoi përfaqësuesit e ATK-së për takimin, duke shtuar që Oda është e interesuar që të bashkëpunojë në zgjidhje të problemeve të identifikuara, e me të cilat bizneset vazhdimisht po përballen. Kurse Hysenaj theksoi që esenca e projektit është njoftimi i palëve të interesit në lidhje me ndryshimet dhe aplikimet e reja që do të bëhen për sektorin e ndërtimtarisë, duke i dhënë rëndësi primare edukimit të tatimpaguesve. Ai informoi për disa statistika të cilat ATK i ka nxjerrë për periudhën janar – dhjetor 2018, dhe të hyrat që kanë gjeneruar nga ky sektor. Ndërsa Sami Salihu u shpreh që sektori i ndërtimtarisë ka disa rregulla të veçanta, të cilat aplikohen, andaj edhe monitorimi do të bëhet përmes një qasje të re që njihet si qasje holistike, nga lartë poshtë, e cila do të ketë shtrirje horizontale. Ai tutje vazhdoi që ATK është e gatshme që vazhdimisht t’i ndihmoj tatimpaguesit. Anëtari i bordit Hysni Zogaj vlerësoi ATK-në për gatishmërinë për të ofruar sesione informuese për bizneset, duke theksuar që ato duhet të përkrahen më shumë, pasi që janë duke u përballë me probleme shumë të mëdha e për të cilat OAK është duke punuar tash e tri vite.

Loading...
 

Shpërndaje


Artikuj të sponzorizuar

Më shumë nga KosovaPress