Ky është plani

prev next
 
Prishtinë E premte, 25 Maj 2012 08:29

Njeriu që do të udhëheq Zyrën Administrative përtej Ibrit do të jetë qytetar serb dhe do të zgjidhet me konkurs. Pas këtij hapi, do të publikohet edhe plani i detajuar për integrimin e kësaj pjese të vendit. Diplomatët perëndimor në Prishtinë e mirëpresin hapjen e zyrës derisa e përjashtojnë statusin special për veriun.

“Sikurse udhëheqësi edhe punëtorët e zyrës do të jenë njerëz që jetojnë në veri. Posa të emërohet do të publikohet në detaje planin i cili fokusohet në investime socio-ekonomike”, ka thënë një zyrtarë i Qeverisë për gazetën Express.

Përderisa përfaqësues të opozitës, këtë vendim të qeverisë e kanë cilësuar si jo serioz, reagime në mbështetje të këtij vendimi ka pasur edhe nga përfaqësues të rëndësishëm ndërkombëtar në Kosovë, si ai i ambasadorit amerikan në Kosovë, Kristofer Dell, atij francez Zhan Fransua Fitu si dhe përfaqësuesit të Zyrës Civil Ndërkombëtare, Piter Feith.

 
 
 
comments powered by Disqus
 
 
 
 
 

Ju rekomandojmë