Follow Us

KYQU SQ EN
*staurday, 01.10.2016 09:06

​Nuk ka kurrfarë zgjedhje në Kosovë

Prishtinë | 18/04/2012 11:46

Kryeministri i vendit, Hashim Thaçi edhe njëherë ka ripërsëritur qëndrimin e Qeverisë së Republikës së Kosovës se pretendimi i Serbisë për të organizuar zgjedhje në Kosovës nuk do të lejohet. Ai ka shtuar se institucionet e vendit i respektojnë të gjitha dokumentet që janë aprovuar në Kuvendin e Kosovës dhe respektojnë të drejtën e dyshtetësisë.

Ai këto komente i bëri të mërkurën në mbledhjen e kabinetit qeveritar, duke shprehur qëndrimin se Serbia nuk mund të arrijë të organizojë zgjedhje në Republikën e Kosovës.

“Qëndrimi i Qeverisë së Republikës së Kosovës është dhe do të mbetet shumë i qartë, Serbia me pretendimin e vet për të organizuar zgjedhje në Kosovë, nuk do t’ia arrijë qëllimit. Qeveria e Republikës së Kosovës do të përdor të gjithë mekanizmin e vet kushtetues dhe ligjor që diçka e tillë të mos ndodh. Ky pretendim i Serbisë është në kundërshtim të plotë me rezolutën 1244 dhe opinionin e Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë, me Kushtetutën dhe ligjet e Kosovës dhe vlerësojmë si pretendim agresioni”, ka thënë Thaçi.

Për më tepër ai ka shtuar se Serbia nuk mund të organizojë zgjedhje as lokale, as presidenciale dhe as të përgjithshme.

“Kur flas se nuk do të mund të mbahen zgjedhjet, nuk do të mund të organizojë Serbia zgjedhje në Kosovë, flas edhe për zgjedhje lokale, edhe të përgjithshme dhe presidenciale. Në të njëjtën kohë Qeveria e Republikës së Kosovës, do të jetë plotësisht e përgjegjshme që të respektojë modelin evropian, atë të dy shtetësisë, do të respektojë plotësisht Kushtetutën e Kosovës dhe dokumentin e presidentit Ahtisari, pra modelin evropian”, ka thënë kryeministri.

Ndryshe në mbledhjen e Qeverisë së Kosovës janë duke i diskutuar disa propozim-vendimie për themelimin e Komisionit Kombëtar për Refugjatë, me ç’rast ministri i Punëve të Jashtme, Enver Hoxhaj, ka tërhequr vërejtjen që duhet qenë tejet të matur kur bëhet fjalë për refugjatë, sepse kjo mund të ketë ndikim edhe tek njohjet./Kosovapress/

 
 

Shpërndaje


Artikuj të sponzorizuar

Më shumë nga KosovaPress