• Lajmi
  • KosovaPress, 23 Mars 2012 16:39

Operacioni i parë i zemrës me ndërhyrje minimale

prev next
 
Të ngjajshëm

Një ekip i Spitalit të kryeqytetit “Shën Ekaterina” realizoi një operacion për vënien e valvulës mitrale të zemrës me ndërhyrjen minimale.

Një operacion i këtij lloji u bë për herë të parë në Bullgari. Metoda e re, në të cilën proteza e valvulës vihet përmes një vrime të vogël anës kraharorit, u realizua nga ekipi i kirurgëve bullgarë nën udhëheqjen e profesorit Genço Naçev.

Pacientja e operuar është 70-vjeçare. Rezultatet e saj laboratorike janë të mira dhe ajo e ndjen veten mirë.