Follow Us

KYQU SQ EN
*staurday, 01.10.2016 10:56

​KQZ publikoi rezultatet për asamble komunale

Prishtinë | 07/12/2007 18:40

Komisioni Qendror Zgjedhor (KQZ) ka publikuar të premten rezultatet e zgjedhjeve të 17 nëntorit për asamble komunale në Kosovë, sipas të cilave në 19 komuna prin Partia Demokratike e Kosovës, LDK në 5, AAK në 3, LDD në 2 komuna. Në Prishtinë LDK dhe AKR kanë nga 13 vende, PDK 11, ORA 5, LDD, AAK nga 3, PD 2, KDTP 1.

Komisioni Qendror Zgjedhor (KQZ) ka publikuar të premten rezultatet e zgjedhjeve të 17 nëntorit për asamble komunale në Kosovë, sipas të cilave në 19 komuna prin Partia Demokratike e Kosovës, LDK në 5, AAK në 3,  LDD në 2 komuna. Në Prishtinë LDK dhe AKR kanë nga 13 vende, PDK 11, ORA 5, LDD, AAK nga 3, PD 2, KDTP 1.

Në Deçan AAK ka 15 vende në asamble komunale, LDD, LDK nga 6, AKR, PDK nga 2, gjithsej 31 vende.

Në Gjakovë AAK ka 10 vende, LDK 8, AKR 6, ORA 4, PSHDK 3, LDD, PDK nga 3, PDKI, Alternativa për Gjakovën, IRDK, LKÇK nga 1 vend, gjithsej 41.

Në Drenas PDK ka 22 vende, IBQ 3, AAK 2, LDK, AKR, LDD, ORA nga 1, gjithsej 31

Në Gjilan PDK ka 14 vende, LDK 9, LDD 6, AKR 6, AAK 4, ORA, PD nga 1, gjithsej 41.

Në Sharr PDK 7, LDK 5, VAKAT 3, GIG 2, LDD, AKR, SAD, AAK nga 1 vend, gjithsej 21.

Në Burim LDK 11, PDK 7, LDD 5, AAK 4, AKR 2, IRDK dhe SDA nga 1, gjithsej 31.

Në Kaçanik PDK 17, LDK 5, AKR, AAK 3, LDD 2, ORA 1, gjithsej 31.

Në Klinë PDK 10, LDK 7, AAK 6, LDD 4, PDKI, PSHDK, AKR, ORA nga 1, gjithsej 31.

Në Fushë Kosovë LDK 7, PDK 6, AKR 4, LDD, AAK, PDAK, ORA nga 1 vend, gjithsej 21.

Në Dardanë PDK 9, AKR 7, LDD 6, LDK, AAK 4, ORA 1, gjithsej 31.

Në Mitrovicë PDK 15, AKR, LDK 9, LDD 3, AAK, ORA 2, PD 1, gjithsej 41.

Në Albanik LDD 13, GIG, GIZ, PZS, PSS e Bogolub Kariqit nga 1 vend, gjithsej 17.

Në Lipjan PDK 13, LDK 7, AKR 5, LDD 3, AAK, ORA, PDAK nga 1, gjithsej 31.

Në Artanë PDK 8, LDK 7, LDD 2, gjithsej 17.

Në Kastriot PDK 7, LDK 6, AKR 3, PD, ORA nga 1, gjithsej 21.

Në Rahovec PDK 11, LDK 8, AAK 5, LKÇK 2, AKR 2, LDD 2 dhe PD 1, gjithsej 31.

Në Pejë AAK 10, LDK 7, LDD dhe PDK nga 6, ORA 5, AKR 4, IRDK, SDA dhe Rrustem Nurkoviq nga 1, gjithsej 41.

Në Besianë LDK 20, PDK 14, AKR 3, AAK 2, PD 1, ORA 1, gjithsej 41.

Në Prishtinë LDK dhe AKR kanë nga 13 vende, PDK 11, ORA 5, LDD, AAK nga 3, PD 2, KDTP 1, gjithsej 51.

Në Prizren PDK 12, LDK 10, AKR 4, AAK 3, KDTP 3, VAKAT 3, ORA, LDD nga 2, PD dhe SDA nga 1, gjithsej 41.

Në Skenderaj PDK 27, LDD 3, AKR 1, gjithsej 31.

Në Shtimje PDK 11, LDK 3, LDD 3, AKR 2, AAK 1, Halil Halili 1, gjithsej 21.

Në Shtërpcë PDK 9, LDK 4, LDD 3, AKR 1, gjithsej 17.

Në Therandë LDK 18, PDK 14, LDD 4, AAK 2, AKR 2, PD 1, gjithsej 41.

Në Ferizaj PDK 15, LDD 9, LDK 6, AKR 6, AAK 2, PDAK 1, ORA 1, PD 1, gjithsej 41.

Në Viti PDK 9, LDD 7, LDK 5, AAK 5, AKR 3, PDKI 1, ORA 1, gjithsej 31.

Në Vushtrri PDK 13, LDK 7, AKR 3, INQBD 2, AAK 2, LDD 2, PD 1, ORA 1, gjithsej 31.

Në Zubin Potok LDK 8, PDK 7, AKR 2, gjithsej 1.

Në Zveçan LDD ka fituar 25 për qind.

Në Malishevë PDK 16, LDK 11, AKR 3, LDD, AAK, ORA nga 1 vend, gjithsej 31.

Zv. shefi i OSBE-së, Maku Lamaanen tha se dalja e votuesve në nivel komunal ka qenë 39.44 për qind, derisa në atë qendror 42. 02 për qind.

 
 

Shpërndaje


Artikuj të sponzorizuar

Më shumë nga KosovaPress