• Lajmi
  • KosovaPress, 11 Maj 2012 12:45

Jep dorëheqje kryetari i Kaçanikut

prev next
 
Të ngjajshëm

Xhabir Zharku ka dhënë dorëheqje nga posti i kryetarit të Komunës të Kaçanikut dhe nga ai i kryetarit të Degës të PDK-së në Kaçanik vetëm pak ditë pas vendimit të Gjykatës Supreme të Kosovës për fuqizimin e aktgjykimit të shkallës së parë me të cilin ai është dënuar me 3 vjet burgim për veprën penale të detyrimit.

"Jam i detyruar të jap dorëheqje nga posti i kryetarit të Komunës dhe nga posti i kryetarit të Degës të PDK-së në Kaçanik, jo nga dëshira ime, por nga vendimi i padrejtë politik i EULEX-it...", ka thënë Zharku në një takim me stafin politik dhe administrativ të Komunës.

Gjykata Supreme e Kosovës, ditë më parë, kishte vërtetuar aktgjykimin e shkallës së parë kundër kryetarit të Komunës së Kaçanikut Xhabir Zharku.

Edhe komuna e Kaçanikut pritet që brenda 45 ditësh të shkojë në zgjedhje të parakohshme.