Ashton kritikon Putinin

prev next
 
Prishtinë E mërkurë, 12 Shtator 2012 13:50

Përfaqësuesja e lartë e BE-së për politikë të jashtme, Catherine Ashton, në fjalimin e saj para Parlamentit të Evropës ka kritikuar ashpër presidentin e Rusisë, Vladimir Putin, për shkak të shkeljes të të drejtave të njeriut në vendin e tij.

Ashton theksoi se pas kthimit të Putinit në Kremlin, në muajin maj, ajo ka kërkuar nga ai që nëpërmjet dialogut të ndërtojë një ardhmëri më të mirë për vendin e tij.

“Megjithatë, që nga ajo kohë, pushteti po tregon vullnet gjithnjë e më pak vullnet për dialog dhe gjithnjë e më shumë jo-tolerancë ndaj çfarëdo pakënaqësie dhe mospajtimi”, tha Ashton.

 
 
 
comments powered by Disqus
 
 
 
 
 

Ju rekomandojmë