Vizitorë të nderuar, ju njoftojmë se prej datës 31 Qershor 2013 jemi online me dizajn të ri të ueb faqes,
të cilin aktualisht mund ta vizitoni duke klikuar KËTU

Nexhmedin Spahiu

foto  
 • Formula themeltare e kombit shqiptar Shkruan: Nexhmedin Spahiu, 26 Korrik 2013 85 vite më parë, Branko Merxhani, mendja më e ndritur shqiptare, ka nxjerrë në publik termin Formulat e Neoshqiptarizmës (Shqiptarizmës së Re). Merxhani përdori parashtesën Neo, për arsyen që mos të merrte meritat e rilindësve, të cilët dhe formuan kombin shqiptar.
 •  
 • Në kujtim të heroit Bekim Berisha Shkruan: Nexhmedin Spahiu, 12 Korrik 2013 Kisha krijuar përshtypjen se luftëtarët si Bekim Berisha nuk mund të vriteshin kurrë
 •  
 • Zgjedhjet në Shqipëri dhe mercenarizmi i kosovarëve Shkruan: Nexhmedin Spahiu, 05 Korrik 2013 Vardisja Edi Ramës Sa ndot më vjen nga vardisja që kosovarët kanë filluar t’i bëjnë Edi Ramës. Kur dëgjoja Asllan Bajramin, korrospodentin e RTK-së nga Tirana se çfarë elozhesh i bënte Edi Ramës si patriot që ka vizituar Luginën e Preshevës etj etj, më vinte të vjell. ...
 •  
 • Kosova më keq se Bosnja Shkruan: Nexhmedin Spahiu, 30 Qershor 2013 Kur vite më radhë paralajmëroja se Kosova rrezikon të copëtohet si Bosnja, paskam qenë optimist e jo realist. Me ratifikimin e marrëveshjes Kosova u bë më keq se Bosnja. Plani i Ahtisaarit ishte më i mirë se marrëveshja e Dejtonit e më i keq se marrëveshja e Ohrit. Tani marrëveshja...
 •  
 • Masakra e Mitrovicës në sytë e shkrimtarit serb Shkruan: Nexhmedin Spahiu, 21 Qershor 2013 Masakra e Rrugës së Kovaçëve në Mitrovicë e parë nga shkrimtari serb Nikolla Paqariz: Pamje e tmerrshme, lumenj të kuq me gjak të njerëzve. Si mësuan mbi 20 familje se ku ndodheshin familjarët e tyre?.
 •  
 • Shpërqëndrimi i vëmendjes së opinionit Shkruan: Nexhmedin Spahiu, 14 Qershor 2013 Meselja me Carin e Sulltanin Në Drenicë, tregohet një mesele se kur janë takuar Cari e Sulltani e kane diskutuar se çfarë kryen më shumë punë në politikë “e lemja” (talenti) apo “e blemja” (shkolla, trajnimi)?. Cari na paskësh thënë se është “e blemja”...
 •  
 • Liderët e mirë vetëm në kohë të vështira Shkruan: Nexhmedin Spahiu, 07 Qershor 2013 Odisejada e gjetjes së liderit të Kosovës më 1989 nuk ishte një tendencë për të gjetur njeriun e duhur sa për të gjetur njeriun se “kujt po i a ngulim”, të shohim se çka po i ndodhë atij e ne të hidhemi në skenë në moment të përshtatshëm”. Kur të gjithë u treguan...
 •  
 • Kosova si Shqipëria para një shekulli Shkruan: Nexhmedin Spahiu, 01 Qershor 2013 Komb është ai komunitet që ka krijuar shtetin përkatës dhe është pronar i tij, qoftë ky komunitet shumicë apo komunitet pakicë. Dhe në rastin e Kosovës ky komunitet që përbën kombin janë shqiptarët e Kosovës. Problemi pse këtë ende e kemi të mjegullt është se këtë shtet...
 •  
 • Kombi dhe shteti Shkruan: Nexhmedin Spahiu, 24 Maj 2013 Në teorinë për kombet ka disa autorë që përpiqen të argumentojnë se ka edhe raste kur shteti krijon kombin (!?). Argument për këtë përdoret fakti që shtetet kanë ekzistuar edhe në mesjetë edhe në antikë, atëherë kur kombet nuk kanë ekzistuar. Por, në fakt ne po flasim për...
 •  
 • Presidente mos prit, cakto datën e zgjedhjeve lokale Shkruan: Nexhmedin Spahiu, 17 Maj 2013 Nuk duhet të lejojmë që Beogradi të na e diktojë datën e zgjedhjeve lokale në Kosovë. Sikur oficeri gjerman në Qafë-Morinë më 10.06.1999, të vepronte sikur lidershipi ynë sot, do të kalonin vite, që trupat serbe të tërhiqeshin nga Kosova dhe një pjesë e tyre s’do të...
 •