Vizitorë të nderuar, ju njoftojmë se prej datës 31 Qershor 2013 jemi online me dizajn të ri të ueb faqes,
të cilin aktualisht mund ta vizitoni duke klikuar KËTU

 
 

Trashëgimia kulturore e Zymit të Hasit mbrohet me ligj

Prishtinë, (Kosovapress) 31 Korrik 2013 16:10

Është miratuar në lexim të parë projektligji për fshatin Zym të Hasit me 61 vota për, 10 kundër dhe asnjë abstenim me të cilin bëhet mbrojtja e trashëgimisë kulturore që ka ky fshat. Megjithatë, gjatë debatit të deputetëve pati kundërshtime të shumta duke thënë se kopjimi i këtij projektligji, nga ligji për Hoqën e Madhe është gabim pasi e bënë zonë të mbrojtur të trashëgimisë kulturore ortodokse serbe.Më të komentuarat