Vizitorë të nderuar, ju njoftojmë se prej datës 31 Qershor 2013 jemi online me dizajn të ri të ueb faqes,
të cilin aktualisht mund ta vizitoni duke klikuar KËTU

Të tjerë

 
 • Stop një çast politikës, të jemi qytetarë! Shkruan: Petrit Qejvani, 30 Korrik 2013 Në këto ditë me temperaturë të lartë media e shkruar dhe ajo televizive, megjithëse japin edhe pamje nga plazhet për të na freskuar sadopak imagjinativisht, nuk largohen dot nga fonderia e politikës, ku derdhen kallëpet ë politikave dhe politikanëve rishtarë, si në parti, ashtu dhe...
 •  
 • foto Farsa dhe Katarza e Arben Idrizit, Fatos Lubonjës Shkruan: Rifat Muriqi , 29 Korrik 2013 dhe apologjia mizantrope e Halil Matoshit . Kush do të lëvizë botën të lëvizë më parë vetveten.(Sokrati)
 •  
 • foto Nuk ka dështuar UNMIK-EULEX-i Shkruan: Xhevat Bislimi, 29 Korrik 2013 U bene 14 vite qe ne Kosove eshte vendosur UNMIK-u dhe 5 vite qe ne Kosove, si mbeshtetje dhe vazhdimesi e UNMIK-ut, eshte vendosur EULEX-i. Politikanë dhe zyrtarë të larte qeveritar, por edhe gazetare dhe analiste (medie) te shumte qe keto dy misione, me emra te ndryshem por me qellim dhe...
 •  
 • foto Shqiptarët dhe racizmi Shkruan: Nehat Hyseni, 27 Korrik 2013 Nëse ekziston një fjalë e vetme në fjalorë, apo një ideologji dhe veprim që nuk i përgjigjet dhe që nuk përkon aspak me shqiptarët, atëherë sigurisht se kjo fjalë do të ishte "racizmi".
 •  
 • foto Lista unike për serbët paraqet rrezik për ndarjen e Kosovës Shkruan: Nehat Hyseni, 25 Korrik 2013 Data e mbajtjes së zgjedhjeve është caktuar unike për tërë Kosovën, më 3.XI.2013, me çka simbolikisht pretendohet të jipet mesazhi se serbët e Kosovës do të integrohen në rendin kushtetues të saj. Në anën tjetër serbët dojnë ta dëshmojnë se ata do të vazhdojnë akoma të...
 •  
 • foto Në art duhet mu angazhue shpirtnisht Shkruan: Nue Oroshi, 25 Korrik 2013 Në art duhet mu angazhue shpirtnisht dhe niqindpërqind me qenë në shërbim të artit, e jo më kërkue kompromise .Shum her kam than se porosit jan nganjëher edhe bosh. Porosia ime ësht që nëse angazhohesh në art duhet mu angazhue shpirtnisht, dhe 100 % në shërbim të artit,e jo me kerkue...
 •  
 • foto Ardhmëria e kombit sigurohet me zbatimin e të drejtës për vetëvendosje Shkruan: Fatos Aliu, 23 Korrik 2013 Me gjithë shpresat se një gjeneratë e re do të jetë promotor dhe avangardë për zbatimin e vetëvendosjes së shkelur shqiptare, sot kemi më shumë zhgënjime se sa rezultate në të mirë të shtetndërtimit dhe zhvillimit ekonomik të Kosovës. Zhvillimet politike të pasluftës nuk i...
 •  
 • Pse Lulzim Basha nuk bëhet dot kryetar i PD-së Shkruan: Petrit Qejvani, 22 Korrik 2013 Deri tani Lulzim Basha eshte paraqitur nga pothuaj të gjithë analistët si kryetari i ardhshëm i PD-së, duke e argumentuar thjesht me sponsorizimin dhe mbështetjen totale që ai gëzon, jo vetëm nga kryeministri ne ikje Berisha, por edhe se është i adhuruari i familjes së tij. Është, si...
 •  
 • Praktika e instalimit të perfiditetit servil Shkruan: Rifat Muriqi , 22 Korrik 2013 Ky shkrim nuk anatemon vetëm një parti por në përgjithësi tërë spektrin politik shqiptarë në Kosovë, që ik nga praktika e thesit të lypësit, ku përzihet milli i shumë magjeve, e trajtuar si lypje duke instalu vetëm një njëmendësi uniforme të servileve dhe servilizmit ...
 •  
 • foto Konferenca e ambasadorëve në Londër (17 dhjetor 1912 – maj 1913) Shkruan: Xhelal Zejneli, 22 Korrik 2013 Nga trungu i atdheut “gërshërët e rrobaqepësve të mbledhur në Londër”, siç u shpreh shtypi i kohës, shkëputën krahinat më pjellore dhe që kishin qenë vatra të rëndësishme të Lëvizjes kombëtare.
 •