Vizitorë të nderuar, ju njoftojmë se prej datës 31 Qershor 2013 jemi online me dizajn të ri të ueb faqes,
të cilin aktualisht mund ta vizitoni duke klikuar KËTU

Salih Kabashi

foto  
  • Václav Havel – bohemi që edhe në politikë donte estetikë Shkruan: Salih Kabashi, 20 Dhjetor 2011 Para gati dhjetë vitesh në Paris, në një promovim libri, Václav Havel dukej paksa i lodhur. Përkthyesi i tij i jipte flomasterët për dedikasë : jeshilin për parafim, të kuqin për vizatim të një zemre poshtë nënshkrimit. Interesant, edhe disident edhe president, Václav Haveli...
  •  
  • Një javë e trishtushme në dhjetor (I) Shkruan: Salih Kabashi, 17 Dhjetor 2011 Fillimdhjetori ka qenë i rëndë për mua. Kanë vdekë radhazi katër njerëz që i kam njohur apo që edhe i kam njohur edhe i kam dashur : Lartmadhëria Leka Zogu, shkrimtari dhe politikani Sabri Godo, kampioni botëror, fqinji e kushëriri im Besim Kabashi, në fund edhe miku im i madh,...
  •  
  • Njerëzimit një planet shtesë! Shkruan: Salih Kabashi, 02 Nëntor 2011 31 tetori i sivjetëm, i kësaj stine e i këtij moti shënon ardhjen në jetë të shtatëmiliardëtit banor të palnetit tonë. Nëpër botë me këtë rast organizuan shumë solemnitete. Dynjaja u ngrit në këmbë që të priste të 7 miliardëtin e saj ! Kishte edhe njëfarësoj gare e pritjeje...
  •  
  • Jeta dhe vdekja e nje aventurieri dhe shkrimtari Shkruan: Salih Kabashi, 30 Shtator 2011 Sizja Zike (Cizia Zykë), ka lindur në Marok nga baba shqiptar e nëna greke. Ka qenë konsumator i rregullt i drogës, alkoolit, i dhënë pas femrave, bixhozxhi, duhanxhi, pronar e aksionar në xeherore ari, në diskotekat, në anije-hotele, shkurt - njeri i botës. Talent i jashtëzakonshëm,...
  •