Vizitorë të nderuar, ju njoftojmë se prej datës 31 Qershor 2013 jemi online me dizajn të ri të ueb faqes,
të cilin aktualisht mund ta vizitoni duke klikuar KËTU

Behxhet Sh. Shala

foto  
 • Rishkrim i historisë apo rikthim i nostalgjisë ! Shkruan: Behxhet Sh.Shala , 31 Dhjetor 2012 Kur dhunimi shndërrohet në dashuri, pa alkimi : Jemi popull që çdo zhvillim politik a personal përpiqemi ta shesim si ngjarje historike. Qoftë edhe një dështim të zakonshëm. Sigurisht, për t’u paraqitur më bindës para atyre që duam t’ua shesim paçavurat tona personale dhe...
 •  
 • Kosova, tokë e askujt, plaçkë e gjithkujt ! Shkruan: Behxhet Sh. SHALA, 28 Shtator 2012 Dy krahasime, dy përjashtime : Nëse nuk harroj me 15 dhe 16 dhjetor 1998 në Organizatën e Kombeve të Bashkuara në Nju Jork mbahej një mbledhje ku diskutohej pranimi i organizatave joqeveritare si anëtare të Kuvendit të OJQ-ve të OKB-së e që është disi sikur sot kur pranohen shtetet...
 •  
 • Sulltanati i mitrovicës me sheik të graçanicës ! Shkruan: Behxhet sh. Shala, 06 Korrik 2012 Dy betime, dy krahasime, dy përjashtime : Pjesëtarët e Xhandarmërisë serbe ndryshe njësia speciale e Ministrisë së Brendshme të Serbisë , e njohur për veprime shumë të dhunshme ndaj shqiptarëve të Luginës së Preshevës dhe sidomos pasi i lidhi policët e Bajramit gjatë kohës së...
 •  
 • I mjerë i ligu sa demokrat bëhet! Shkruan: (Behxhet Sh. Shala), 08 Maj 2012 Zgjedhjet e Serbisë në Kosovë përfunduan dhe të gjithë u gëzuam: Kosova është shtet vërtet sui generis.
 •  
 • Patriotët e Gazimestanit dhe “ lehtësuesit “ e dragodanit ! Shkruan: Behxhet Sh. Shala, 06 Maj 2012 Ekuacioni me asnjë të panjohur : Përkundër” qëndresës “ sonë heroike për moslejimin e mbajtjes së zgjedhjeve të Serbisë në Kosovë, më në fund topi u lëshua në tokë dhe u sqaruan gjërat. Ndryshe do të bëhej kijameti sepse ne i përpiluam të gjitha planet për të...
 •  
 • Fanellat e sparksit dhe syzet e zezditës ! Shkruan: Behxhet Sh.SHALA, 13 Prill 2012 Dinjiteti, moraliteti , pafytyrësia dhe poshtërsia: Jemi popull interesant, sui generis! Kur flasim për veten tonë atëherë dinjitetin dhe moralin i përdorim në çdo kohë dhe në çdo kontekst. Kur flasim për ata me të cilët nuk pajtohemi qoftë edhe për gjëra më të vogla...
 •  
 • Mustafa Isa dhe sa ustafa, hajgare pa pare ! Shkruan: Behxhet Sh. Shala, 25 Mars 2012 Irani dhe Kosovastani* : Në fillim të vitit 1989 kisha hyrë në vitin e tetë të vuajtjes së dënimit si i burgosur politik në Lepogllavë dhe gjithashtu kisha hyrë në vitin e pestë si i burgosur i izoluar ( veçuar ) prej të burgosurve të tjerë politikë shqiptarë. Isha i izoluar pa...
 •  
 • FJOLLA, NJOLLA, FJOLLA , NJOLLA, FJOLLA , NJOLLA DHE PËRFUNDIMISHT NJOLLA ! Shkruan: (Behxhet Sh. Shala), 01 Mars 2012 Bukuria e shëmtuar, shëmtia e lakuriquar : E tërë Kosova, Shqipëria, Ballkani, Evropa, Amerika dhe të tjerët po merren kryesisht me fuss – note ( gjermanisht ) apo bisht – note* ( shqip ).
 •  
 • DIKUR: LËVIZJE QYTETARE , TASH: HESHTJE QYQARE ! Shkruan: (Behxhet Sh. Shala), 22 Shkurt 2012 Kujtesa dhe harresa: Sot nuk dua të merrem me persona apo me emra të përveçëm por me dy fenomene. I pari që ka ndodhur para 23 viteve ndërsa i dyti po ndodhë tash me mundësi reale të ketë kontinuitet negativ, pa dyshim! Personat apo emrat që kësaj radhe po i kursej mund ta gjejnë...
 •  
 • Dimri i madh në një shtet të mërdhirë! Shkruan: (Behxhet Sh. Shala), 27 Janar 2012 Befasi e papritur në këtë kohë të pa kohë: Nuk i besonim dhe nuk e merrnim seriozisht doajenin e meteorologjisë kosovare Sylë Tahirsylaj kur thoshte se:
 •