Vizitorë të nderuar, ju njoftojmë se prej datës 31 Qershor 2013 jemi online me dizajn të ri të ueb faqes,
të cilin aktualisht mund ta vizitoni duke klikuar KËTU

Agim Vuniqi

foto  
 • Thaçi III, shko...! Shkruan: Agim Vuniqi, 23 Korrik 2013 I E kam të fiksuar momentin kur në Kuvendin e VI të LDK-së, dega e Gjakovës e Astrit Haraçiut, kryetar, votoi për ish presidentin FatmirSejdiu, kryetar të LDK-së, që nga atëherë filloi shkëlqimi dhe rënia e Dr. Fatmir Sejdiut, që i ngjason fatit të protagonistit e përshkruar...
 •  
 • Përfaqësuesit e popullit rikthejnë "Ramizin dhe Boron" Shkruan: Agim Vuniqi, 09 Korrik 2013 Një dasmë "anniversary" i 10-të i çiftit bashkëshortorë Haradinaj, e cila kishte pritur një kohë të gjatë ritakimin, bëri që aty të tubohen afër 800 vetë, shumë sish biznesmenë donatorë, por edhe militant partiakë, të tjerë asish që i vardisen kryetarit të AAK-së, i cili...
 •  
 • Mohikani i fundit, ai i Kosovës...!? Shkruan: Agim Vuniqi, 08 Korrik 2013 Qytetarët po e shohin zgjidhje të vetme angazhimin e drejtpërdrejtë në politikë. Vërtet nuk di se çka na ka ofruar politika diçka të veçantë, komunistët e përbetuar jugosllavë e ata të punës ndërruan gëzofin dhe komunizmin etatist e mbuluan me velin e kapitalizmit të egër të...
 •  
 • Tundim në kohë... Shkruan: Agim Vuniqi , 29 Prill 2013 Të dhënat e fundit statistikore të publikuara pas cenzusit në Shqipëri dhe në Kosovë, ishin befasuese, numri i banorëve nuk është në shkallë rritjeje, përkundrazi zvoglohet, ndërsa shumë subjekte politike jasht parlamentit dhe disa deputetë brenda kërkojnë bashkimin. Berisha,...
 •  
 • S'bahet shteti me xexerica Shkruan: Agim Vuniqi, Detroit-Prishtinë, 13 Prill 2013 Analistë të ndryshëm të afërt me politikën e shtetit apo me atë të opozitës, varësisht nga intereset e tyre politike, lokalisht "gjeostrategjike", konsiderojnë se po përmbyset ekonomia e tregut në Kosovë, ajo e kërkesës dhe ofertës; së pari shkon lart pastaj bie, zbehet, edhe me...
 •  
 • Grabitësit e pronave Shkruan: Agim Vuniqi, Detroit-Prishtin, 03 Prill 2013 Klima e krijuar politike "tërhiq e mos këput" dyhet të përfundojë. Vota e popullit duhet të dëshmojë njëherë e përgjithmonë se vetëm një njeri, një parti, një.., nuk mund të vendosë fatin e popullit, fatin e shtetit. Problemet e grumbulluara me vite nuk duhet pritur që të zgidhen...
 •  
 • Qytetarët dhe shteti i "clochard-ve" Shkruan: Agim Vuniqi, Detroit-Prishtinë, 25 Mars 2013 Prishtina e ngrehinave shumëkatëshe me rrugë-dhi të ngushta është bërë shembull tipik i kaosit urban, i mbikalimeve me shkallë të rrëpishme, alpiniste, të pashfrytëzuara, që simbolizojnë zgjidhjet aspak praktike të kapërcimit të rrugëve dyanësore, diçka e tillë praktikohet në...
 •  
 • A ka hyrë Kosova në rrugë qorre në Bruxelles...? Shkruan: Agim Vuniqi, Detroit-Prishtinë, 21 Mars 2013 Richard Holbrooke: “E kam ditur që duhet t'iu mbrojmë nga serbët, por nuk e kam ditur se duhet t'iu mbrojmë edhe nga vetja juaj..” !!!
 •  
 • Pse u harruan aktivistët e fondit të luftës? Shkruan: Agim Vuniqi, 07 Mars 2013 Në vigjile të epopesë së UCK-së, pse nuk ka organizime të kësaj natyre në Amerikë .
  Në terma ideologjike, në aspektin e të menduarit në stereotipe të Luftës së Ftohtë, udhëheqja serbo-jugosllave ishte një aleat i natyrshëm i perëndimit. Lufta e Kosoves nderroi qendrat e...
 •  
 • Kosova e pasur me minerale Shkruan: Agim Vuniqi, 04 Mars 2013 /"History was not much inclined to Kosova; for centuries it was ruled by invaders who left their traces in material, cultural, social and spirtitual life of this area. Centuries long slavery under the Turks, and the oppressing system of the old and new Yougoslavia had the consequences that after the...
 •