Vizitorë të nderuar, ju njoftojmë se prej datës 31 Qershor 2013 jemi online me dizajn të ri të ueb faqes,
të cilin aktualisht mund ta vizitoni duke klikuar KËTU

Fadil Lushi

foto  
 • Sektarizmi që polli një dorëheqje politike? Shkruan: Fadil Lushi, 01 Korrik 2013 Të lexosh historinë e nocionit që llafos institucionin e dorëheqjes politike (shqip- tare), nuk mjafton që të jesh politikan, historian, intelektual a diçka tjetër. Ky lexim kërkon diç më tepër, sidomos kur ke parasysh se ky koncept në spektrin politik shqiptar gjatë...
 •  
 • Patriotizmi që vuan nga “prostata” Shkruan: Fadil Lushi, 20 Qershor 2013 Fjalori i Gjuhës së Sotme Shqipe për nocionin e patriotizmit e jep këtë shpjegim: Dashuria për atdheun e për popullin e vet dhe gatishmëria për t’u shërbyer atyre me besnikëri, ndjenja e lartë e detyrës për të mbrojtur me vetëmohim interesat e atdheut dhe të popullit të vet:...
 •  
 • “Higjiena cerebrale” dhe ca trasta leckamane Shkruan: Fadil Lushi, 21 Maj 2013 Të nderuar lexues të paanshëm, do më lejoni që këtë shkrim të radhës ta krahasoj me atë refrenin e shkurtër të këngës që i dedikohet Ali Pashë Tepelenës, ku pos tjerash thuhet: “Koka në Stambollë moree…, e trupi në Janinë moree” Ata që e kanë për...
 •  
 • Pronari i “mejhanes” dhe qengjat e kuq të beut Shkruan: Fadil Lushi, 12 Prill 2013 Të nderuar lexues, me këtë parashtrim gazete që do ta shkarravis në vijim, ndoshta nuk do ngre diç të veçantë në kandar. Këtë do t’ia dedikoj mbamendjes sime të trazuar dhe të rebeluar. Higjienën e mendjes a edhe dilemën time morale karshi një vakie që kishte ndodhur...
 •  
 • “Një gardian paksa i përgjumur”!? Shkruan: Fadil Lushi, 19 Mars 2013 Të nderuar lexues, këtë vështrim gazetaresk do ta ndërtoj duke iu referuar një deklarate të presidentit maqedonas, Gjorgje Ivanov, i cili në fjalimin e tij në fund të vitit që lamë pas, veç të tjerash, tha: “..., në rajon ekzistojnë individë me ide radikale që...
 •  
 • Një “qymez” me shumë pronarë Shkruan: Fadil Lushi, 07 Mars 2013 Eh, ky Haxhi baba nga blloku jonë, kohë më parë më tha, nëse shkrimin e radhës a në vijim do ta kesh të “ndotur” me pis llafe, të betohem se nuk do ta lexoj. Nuk i premtova se nuk do ta bëj të “ndotur”, ashtu siç ai më “urdhëroi”, po i thash...
 •  
 • “Agai i jeniçerëve politikë me strajcë në krah...” Shkruan: Fadil Lushi, 19 Shkurt 2013 Dikur moti, gjyshërit tanë kishin ndërtuar një mirëqenie të mirëfilltë morale. Sa herë që ata donin “t’i iknin vëmendjes së të tjerëve”, parapëlqenin atë llafosjen me “isharete”... Kjo llafosje e tyre ishte përplot me “esnafllëk” e burrëri,...
 •  
 • Daçiqi dhe “ato” të kalit të Skënderbeut? Shkruan: Fadil Lushi, 08 Shkurt 2013 Disa ditë më parë, në Republikën e Maqedonisë, u duk kryeministri i Serbisë, Ivica Daçiq. Erdhi në Shkup për të ndërtuar një komunikim!? Por ama asnjeri nuk e mori vesh se ç’kuptim kishte ky “komunikim” i tij. Disa thanë se mos vallë ishte një komunikim i...
 •  
 • “Kallëpe llafesh politike”? Shkruan: Fadil Lushi, 11 Janar 2013 Këtë shkrim të radhës po e filloj me thënien e një mjeku gjerman, me emrin Andreas Heinz, përndryshe Shef i Departamentit të Psikiatrisë pranë Universitetit të Berlinit. Ai në një studim të tij, pos tjerash, thotë se “..., përjashtimi social dhe përvojat negative u...
 •  
 • (Një) Post festum? Shkruan: Fadil Lushi, 03 Dhjetor 2012 Duke e shkarravitur këtë shkrim, në mbrëmje, më mori motra në telefon, ajo heroina fatkeqe e gjeneratës së saj, ajo që u çatdhesua për t’u degdisur në Dardanele, gjegjësisht në pjesën e Trakisë turke. Biseda ishte përplot nota nostalgjike e emocionale. Qortimet e saj,...
 •