Vizitorë të nderuar, ju njoftojmë se prej datës 31 Qershor 2013 jemi online me dizajn të ri të ueb faqes,
të cilin aktualisht mund ta vizitoni duke klikuar KËTU

Haki Morina

foto  
 • FIZIBILITETI, GAZETAT, NJOHJE QË SHIHET Shkruan: (Haki MORINA), 02 Mars 2012 Pas marrëveshjes me “fusnotë” tani kemi mundësi të jemi nëpër disa konferenca që nuk kishim mundësi te ishim para saj.
 •  
 • Fusnota, historia dhe familja Jashari Shkruan: Haki Morina, 24 Shkurt 2012 FUSNOTA do të jetë këto ditë argumenti bosht i kritikës dhe i “yryshit” kundërshtues të opozites sonë të pareformuar. Forma që ka zgjedhur opozita sot për ta përmbysur pushtetin, që sundon sot Kosovën , për ta përmbysur sundimin autokratik të Hashim Thaqit dhe të...
 •  
 • E ardhmja dhe bashkimi kombëtar Shkruan: (Haki Morina), 16 Shkurt 2012 Mosdeklarimi i profilit ideologjik ose deklarimi fals bëhet për të mashtruar popullin e për të marre sa më shumë vota. Përpjekja për të marrë sa më shumë vota me çdo kusht, nënkupton sinjal për një qeverisje të keqe. Njëkohësisht kjo do të thotë ngutje e dëmshme për pushtet....
 •  
 • Pozita dhe opozita larg standardeve evropiane Shkruan: Kosovapress, 08 Shkurt 2012 Këto ditë është temë ditë takimet sekrete të Thaqit dhe të Kurtit në Klinë etj. Nuk është hera e parë qe ka tema të tilla si tema qendrore. Formula e luftës për pushtet natyrisht qe imponon debate të tilla të cilat janë në shërbim të realizimit të interesave të ngushta...
 •  
 • Per 20 vjetorin e FRESSH Shkruan: Haki Morina, 20 Janar 2012 Kam dëgjuar shpesh pasaktësi në prezantimin e historisë së themelimit të FRESH-it dhe s'kam reaguar asnjëherë, sepse ishin të tjerë bashkëthemelues që vazhduan dhe qëndruan në këtë organizim dhe drejtpërdrejtë në krejt proceset politike të mëvonshme në Shqipëri. I larguar nga...
 •  
 • Oportuniteti i politikes sonë të jashtme Shkruan: Haki Morina, 10 Janar 2012 Si gjithmonë edhe kësaj herë politika jonë në lidhje me vizitat e zyrtarëve të shtetit serb në Kosovë ishte totalisht e paorganizuar duke treguar amatorizmin e vet me dhembët e saj ekstremist të shikimit politik pa sjellur asnjë rezultat konkret. Përderisa opozita, sidomos ajo më...
 •  
 • Nje “shpulle” për Presidenten Jahjaga Shkruan: Haki Morina, 31 Dhjetor 2011 Presidenca e negociuar, Presidentja Jahjaga është figura ''unifikuese'' e politikes sonë si dhe është pasqyra më e mirë e gjendjes sonë të mjerë. Dhe kur dihet që pushtetmbajtësit dhe opozitëmbajtësit ishin e janë të bashkuar në frontin grabitqar për të shfrytëzuar popullin...
 •  
 • Klasa politike, LDK dhe Rexhep Qosja Shkruan: Haki Morina, 17 Dhjetor 2011 Në Kosovë , si në cdo vend tjetër pluralist, ekzistojnë edhe parti të tjera si ajo me emrin LEVIZJA PER BASHKIM KOMBETAR apo dhe VETEVENDOSJA e Albin Kurtit që angazhohen për Bashkim Kombëtar. Ka dhe enveristë zhurmues të cilet po ashtu janë për bashkim kombëtar duke akuzuar partitë...
 •  
 • Gazetat, politika dhe kolltuku Shkruan: Haki Morina, 07 Dhjetor 2011 Meqenëse bota është në lëvizje dhe bashke me botën lëviz dhe mendimi, ia vlen të thuhet ndonje gjë herë pas herë në lidhje me shumë probleme, të cilat jane te prekshme cdo dite nga ne. Nëper beteja forcohet mendja e jo në qetësi...prandaj të reflektosh në lidhje me nisje apo...
 •  
 • Realpolitika dhe veriu i kosoves Shkruan: Haki Morina, 23 Nëntor 2011 Si ne çdo vend te varfër, edhe në Kosovë, ka tendencë të tepruar për t’u marrë me analizën e sjelljes së faktorit ndërkombëtar, në raport me Kosovën dhe institucionet e saj. Duke qenë se prezenca e faktorit ndërkombëtar tek ne duhet kuptuar si prezencë e domosdoshme dhe jo...
 •