Vizitorë të nderuar, ju njoftojmë se prej datës 31 Qershor 2013 jemi online me dizajn të ri të ueb faqes,
të cilin aktualisht mund ta vizitoni duke klikuar KËTU

Haki Morina

foto  
 • Pranvera e madhe dhe mohuesit e saj Shkruan: Haki Morina, 30 Mars 2013 “Nuk jam i prirë që ngjarjet t’i vlerësoj me “teorinë e komplotit”, sepse ngjarjet, para së gjithash, i kanë shkaktarët dhe bartësit vetanakë të brendshëm. Por, edhe krahas asaj, mendoj se herëdokur do të konfirmohet se në ngjarjet në Kosovë më 1981, kanë qenë...
 •  
 • Pranvera e madhe dhe mohuesit e saj Shkruan: Haki Morina, 28 Mars 2013 “Nuk jam i prirë që ngjarjet t’i vlerësoj me “teorinë e komplotit”, sepse ngjarjet, para së gjithash, i kanë shkaktarët dhe bartësit vetanakë të brendshëm. Por, edhe krahas asaj, mendoj se herëdokur do të konfirmohet se në ngjarjet në Kosovë më 1981, kanë qenë...
 •  
 • Presidentja e Kosovës, një zhgënjim i parathënë Shkruan: Haki Morina, 21 Shtator 2012 Cila shoqëri ballkanase vuajti më shumë se shoqëria kosovare mungesën e rendit demokratik dhe shtetit kombëtar? Të tjerët përreth kishin, së paku, diktaturat nacionale, madje dhe të iluminuara, si shqiptarët e Atdheut historik! E Kosova, ndërkaq, nuk kishte diktaturë nacionale e as...
 •  
 • Mes të thënës dhe të bërës se qeverisë Thaçi? Shkruan: Haki Morina, 19 Maj 2012 Në rreshtin e pritjes për marrjen e një certifikatë martesore në Komunën e Istogut ishin pesë veta. Zyrtarja e ngarkuar me këtë punë, një grua rreth të gjashtëdhjetave, merrej me të parin dhe sorollatej duke shikuar me vështirësi librat e amëzes, për të gjetur emrin e personit,...
 •  
 • Mes politikës së mirë dhe qeverisjes së keqe Shkruan: Haki Morina, 14 Maj 2012 Përmbyllja e misionit civil ndërkombëtar kërkon procedurë të shpejtë të aprovimit të ligjeve. Lufta për pushtet e forcave politike ka shkaktuar katrahurë të madhe juridike ashtu siç ndodhi në të gjitha drejtimet. Nga njëra anë pushteti kërkon aprovimin e shpejt të ligjeve që...
 •  
 • Nën ndikimin e vetëvrasjes së Ardian Klosit Shkruan: Haki Morina, 02 Maj 2012 Vetëvrasja e Ardian Klosit më kujtoi idenë e një vëtëvrasjeje: vetëvrasjes sime. Në rrethana të caktuara jetësore jam gjetur dy herë në të tilla situata, kur vetëvrasjen e kam parë si shpëtim. Momenti i parë kur zgjidhjen e vetme për shqetësimet e mia e kam parë tek dhënia...
 •  
 • Qasje vetëm “nga njëra anë e medaljes” e Bedri Islamit Shkruan: Haki Morina, 27 Prill 2012 Duke lexuar librin e Bedri Islamit “LEVIZJA një lindje e përgjakur”. Historia e LPK ishte historia e shqiptarëve e dy dekadave të fundit të shekullit të kaluar. Duke shkruar për të, qoftë edhe me pasaktësitë e “llojit” të librit “Levizja…”, është një...
 •  
 • Veriu i Kosovës zgjidhje që kërkon kohë Shkruan: Haki Morina, 20 Prill 2012 Çështja e Mitrovicës vazhdon të mbetet tema themelore e përditshmerisë sonë politike. Vetë fakti që kjo temë diskutohet vazhdimisht, prej 12 vjetesh dhe akoma ska gjetur asnjë zgjidhje, tregon se diçka nuk po funksionon në "kokën e politikës kombëtare".
 •  
 • Ambasadsori Dell dhe politika jonë Shkruan: Haki Morina, 03 Prill 2012 "Dialogu Serbi-Kosovë është zhvilluar për të ndihmuar Serbinë dhe në këtë rast ka dëmtuar Kosovën. M'ka rrokë tuta se në fund të negociatave mes Prishtinës e Beogradit për telekomunikacionin, që priten të nisin së shpejti, qeveria e Kosovës ka për të pranuar që Kosova te...
 •  
 • Fizibiliteti, gazetat, njohje që shihet Shkruan: Haki Morina, 03 Mars 2012 Pas marrëveshjes me “fusnotë” tani kemi mundësi të jemi nëpër disa konferenca që nuk kishim mundësi te ishim para saj. Kjo marrëveshje që u arrit “brenda artit të së mundshmes” konfirmoi edhe njëherë se rruga e realizimit të sovranitet shtetëror të Kosovës...
 •