Vizitorë të nderuar, ju njoftojmë se prej datës 31 Qershor 2013 jemi online me dizajn të ri të ueb faqes,
të cilin aktualisht mund ta vizitoni duke klikuar KËTU

Haki Morina

foto  
 • Shteti dhe grabitesit 31 Korrik 2013 Mu kujtuan disa shokë, dhe m'u kujtuan ata shokë që tashë janë aq afër e aq largë! Afërsia e idealeve te dikurshme aq e madhe dhe distanca aktuale ideologjike aq e pakapshme, më dha motivin për të shkruar disa rreshta për temën "e ndjeshme", temën e shkëputjes nga e "dikurshmja"...
 •  
 • Shteti dhe eksodi Shkruan: Haki Morina, 19 Korrik 2013 Është e vërtetë se ekonomia e tregut ka kufizimet e veta, përtej të cilave nuk mund të kapërcesh! Është e vërtetë se ky sistem lejon rrugën joligjore të pasurimit, veçanërisht në fazën e parë të ngritjes së tij. Është e vërtetë se “domosdoshmëria” e...
 •  
 • Arsyet e vërteta të Ligjit për Amnistinë Shkruan: Haki Morina, 08 Korrik 2013 Ligji për Amnistinë këto ditë është tema qendrore! Edhe pse i rëndësishëm për zbatimin e marrëveshjes me Serbinë, në parlament ai nuk kaloi në leximin e parë! Por kjo s’ka rëndësi, sepse ai do të kalojë në leximet tjera, por nervozoi ndërmjetësuesit ndërkombëtarë sepse...
 •  
 • E drejta dhe pushteti Shkruan: Haki Morina, 30 Qershor 2013 Nga pervoja ime publicistike kam konstatuar se problemi kryesor në një analizë është perfshirja e të gjithë faktorëve në mënyrë të përnjehershme.
 •  
 • Dilemat e nje prognozimi Shkruan: Haki Morina, 19 Qershor 2013 Në krahasim me fitoren e Berishes, fitorja e Ramës edhe do të mund të quhej njëfarë rilindje. Por nuk mund të anashkalohet fakti se fitorja e PS nënkupton ardhjen në pushtet të kastës së fundit të bijëve të "komunistëve" të cilët në jetën opozitare dhanë shume sinjale që...
 •  
 • Cinizmi i një heshtjeje Shkruan: Haki Morina, 09 Qershor 2013 Duke dëgjuar këngën "vijnë vampurat" të Haxhi Meqallarës dhe fjalët "disa qajshin moj nanë, disa knojshin ..." se di pse m'u kujtuan grevistët, që për 9 ditë rresht po qëndrojnë në grevë urie pranë dyerve të burgut të qarkut në Prishtinë, duke kërkuar nga organet relevante,...
 •  
 • Gezimi dhe hidherimi per arrestimet Shkruan: Haki Morina, 29 Maj 2013 Lajmi për arrestimin e një numri personash të rëndësishëm të Luftës Çlirimtare në Drenicë, këto ditë ka acaruar atmosferën politike në Kosovë. Natyrisht që akuzat për vrasje, keqtrajtim dhe dhunim të civilëve nga ana e luftëtarëve janë akuza që tek secili qytetar i arsyeshëm...
 •  
 • Stërkeqja e betimit të dikurshëm Shkruan: Haki Morina, 24 Maj 2013 Pavarësisht se gjatë viteve 90', në radhët e LPK-së ka patur disa karagjozë, kjo organizatë ka qenë streha e të gjithë atdhetarëve të mirëfilltë shqiptarë, pastaj ka qenë edhe bazamenti dhe shtylla kurrizore e UÇK-së.
 •  
 • Frika dhe mashtrimi Shkruan: Haki Morina, 09 Maj 2013 Liderët aktualë janë liderë në radhë të parë për shkak të njohjes së mirë të sistemit mashtrues e jo të përkushtimit të tyre atdhetarë! Të mashtruarit, thellë në ndërdije, e dinë që po mashtrohen por frika e tyre nuk i lejon të dalin nga prangat mashtruese dhe pranojnë...
 •  
 • Ne dhe rehabilitimi Shkruan: Haki Morina, 19 Prill 2013 Dilemat se a duhet të akuzojmë deri në masën, sa të lëndohen pasardhësit e atyre, të cilët në forma të ndryshme dëmtuan ose penguan çështjen kombëtare dhe formimin e shtetit të Kosovës, parimisht janë të paqëndrueshme. Shpjegimi i saktë i historisë ka rëndësi të...
 •