Vizitorë të nderuar, ju njoftojmë se prej datës 31 Qershor 2013 jemi online me dizajn të ri të ueb faqes,
të cilin aktualisht mund ta vizitoni duke klikuar KËTU

Arben Malaj

foto  
 • Përgjegjësia morale për shoqërinë që po ndërtojmë Shkruan: Arben Malaj, 18 Mars 2013 Forumi i Davosit (Forumi Botëror i Ekonomisë), si çdo vit, është një nga platformat më të mëdha botërore për diskutimin e çështjeve ekonomike. Këtë vit morën pjesë liderët e më shumë se 100 shteteve, si dhe shumë përfaqësues të elitës së biznesit.
 •  
 • Referendumi i PD-së dhe dështimi i Shqipërisë Shkruan: Arben Malaj, 04 Mars 2013 Ne nuk mund t’i zgjidhim problemet me të njëjtin mentalitet që i krijojmë ato”. Ndoshta kjo është shprehja filozofike që qartëson më mirë thelbin e dështimit të propozimit të PD-së për referendum për tri ligjet. Iniciativa është në thelb populiste dhe e dëmshme, është...
 •  
 • Hijet e zeza të “Agimeve të Arta”. Shkruan: Arben Malaj, 26 Janar 2013 “Unë nuk besoj që vlerat të cilat demokracitë perëndimore
  i konsiderojnë thelbësore për civilizimin mund të mbijetojnë
  në një botë të marrë peng nga anarkia e nacionalizmit
  dhe nga sipërmarrja konkuruese e anarkisë ekonomike”

  Arthur...
 •  
 • Hijet e zeza të “agimeve të arta” Shkruan: Arben Malaj, 25 Janar 2013 “Unë nuk besoj që vlerat të cilat demokracitë perëndimore i konsiderojnë thelbësore për civilizimin, mund të mbijetojnë në një botë të marrë peng nga anarkia e nacionalizmit dhe nga sipërmarrja konkurruese e anarkisë ekonomike” Arthur Henderson ish-ministër i...
 •  
 • Humbja e Statusit–një dështim i paralajmëruar dhe i tejzgjatur Shkruan: Arben Malaj, 12 Janar 2013 E përsëritur tre herë rresht, mos marrja e statusit kandidat rrezikon të prodhoje disa efekte negative mbi zhvillimet tona sociale dhe politike. Deshtimi eshte akoma me zhgenjyes kur as ne 100 vjetori i pavarësisë nuk u arrit te certifikohen pozitivisht standatet e ndertimit dhe funksionimit...
 •  
 • Nje analize qe e vertetoj koha Shkruan: Arben Malaj, 05 Janar 2013 Zgjedhja e presidentit ne SHBA po dominon edhe interesin nderkombetar pasi ato sjellin ndikimin e tyre ne ekonomine dhe sigurine globale. A do te prodhojne zgjedhjet e 6 nentorit nje shumice politike fituese qe te veproj shpejte dhe me efekte positive mbi ekonomine e SHBA, te Bashkimit Europian...
 •  
 • Tregu unik Kosovë – Shqipëri sipas modelit europian. Shkruan: Arben Malaj, 02 Janar 2013 Edhe pse ne kete rast flitet per dy shtete por per nje komb, janë 5 arsye themelore përse BE-ja është modeli që na frymëzon për integrimin më të mirë të vendeve tona. Së pari - BE-ja eleminoni konfliktet dhe luftërat dhe ndërtoi paqen dhe prosperitetin. Së dyti – BE-ja është...
 •