Vizitorë të nderuar, ju njoftojmë se prej datës 31 Qershor 2013 jemi online me dizajn të ri të ueb faqes,
të cilin aktualisht mund ta vizitoni duke klikuar KËTU

Sylë Arifi

foto  
 • Vetëm me “Ultimatum” mund të zbatohet Marrëveshja Kosovë-Serbi ??? Shkruan: Sylë Arifi, 26 Korrik 2013 Është inkurajus qendrimi i Gjermanis, se Serbia dhe Kosova kanë shënuar përparim në normalizimin e marrëdhënjve. Shumë probleme janë kapërcyer, “duke shpresuar se do të kalon keshtu me lehtesi sikur skenat e përqafimeve nga ndermjetsuesia me dy kryeministrat”. Këshilli i...
 •  
 • EULEX-it, ti merrët besimi i mëtejm? Shkruan: Sylë Arifi, 27 Maj 2013 Arrestimet dhe zbatimi i marraveshtjeve kan skenar ? EULEX, po e keqpërdor misjonin dhe besimin!? Njoftimi se u arrit pajtimi në parim për planin e zbatimit të marrëveshjes se 19 prillit ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit shihet si një veprim pozitiv, për fillimin e implimentimit të...
 •  
 • Përfaqesimi në parlament i mërgatës obligim moral, për shtetin e kosovës Shkruan: Syl Arifi, 12 Prill 2013 Takimet dhe komunikimi i institucioneve të Repuplikës së Kosovës me mergimtaret duhen shtuar dhe të jenë më intenzive duke i avancuar, nga shumë fusha të zhvillimeve shoqerore, politike, diplomatike dhe Institucionale. Sigurisht se nga shumë zhvillime të gjithanshme, nga mergata...
 •  
 • Dokumenti Catherine Ashton? “Fund i dalogut” Shkruan: Sylë Arifi, 30 Mars 2013 Catherine Ashton, si ndermjetsuse e dialogut Kosovë-Serbi, ka ofruar një dokument me 8 pika për palët negociatore, me tekstin siq vijon:
 •  
 • Doris Pack, Infuzjon për Shtetin e Kosovës Shkruan: Sylë Arifi, 19 Mars 2013 Pas, shum takimeve dhe ky i radhës në nivel kryeministrash ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit, që mbahet më 20 mars në Bruksel, e ndermjetsuar nga BE-ja, po pritet të jetë i një “rëndësie të veçantë”?! Gjithashtu, Brukseli në këtë dialog, pret që palët të merren vesh...
 •  
 • “mini-parlament serb “ Synimi i Bosnizimt të Kosovës!? Shkruan: Sylë Arifi, 01 Mars 2013 Ideja për krijimin e një mekanizmi politik i qujtur asociacioni i komunave serbe në veri, ku përfshihet vetëm pakica sebe tani si “supermen-pakica” paraqet rastin më unikat në botën demokratike. Keshtu, po i intereson BE-s, për ta favorizuar serbin drejtë antarsimit të sajë në...
 •  
 • Angela Merkel dhe dialogu Kosovë-Serbi „Miku i mirë në ditë të vështira“ Shkruan: Syl Arifi, 08 Shkurt 2013 Kësaj, radhe shtohet edhe ni takim në nivel të presidenteve të dyja vendeve, dhe këte në emër të “përmirsimit të raportëve mes dy popujve”. Ky, takim i fundit është kundershtuar nga nënat e Gjakovës, duke i drejtuar ni letër Presidentës për mos takim me presidentin e...
 •  
 • Mandati ekzekutiv i EULEX-it mbi Kushtetutën e Kosovës! Shkruan: Sylë Arifi, 05 Janar 2013 Liderët e Institucioneve të Kosovës, duke e miratuar kërkesën e EULEX-it ti vazhdohet apo mundësohet mandati ekzekutiv në Kosovë, është “nonsens” politik. Pa u sqaruar sakt se fjala është për ndimë, kshillime dhe monitorime të punës së institucioneve tona, ky besim i...
 •  
 • Pse po heshtet në rastin Limaj!? Shkruan: Sylë Arifi, 28 Dhjetor 2012 Gjygjesori në Kosovë pa sovranitet shtetror në vendimmarrje, i kontrolluar nga disa qarqe nderkombëtare në kundershtim me standartet ligjore nderkombëtare? Arsyet se Fatmir Limaj mund të ikë nga procesi i rikthyer nga Gjykata Supreme e Kosovës në rigjykim, nuk ka logjikë juridike....
 •  
 • Plane të pafundme për sundimin e Kosovës? Shkruan: Sylë Arifi, 26 Dhjetor 2012 Vazhdimi i bisedimeve me serbin përmes ketyre takimeve në nivele të kryeministrave, është jo vetëm i dëmshëm politikisht, por do të na prodhoi edhe pasoja në aspektin e forcimit të shtetit dhe intergrimin diplomatik në të gjitha forumet nderkombëtare. Kjo duhet ti bahet e qart edhe...
 •