Vizitorë të nderuar, ju njoftojmë se prej datës 31 Qershor 2013 jemi online me dizajn të ri të ueb faqes,
të cilin aktualisht mund ta vizitoni duke klikuar KËTU

Xhavit Haliti

foto  
 • Historinë e vërtetë e shkruajnë historianët Shkruan: Xhavit Haliti, 27 Korrik 2013 Kushdo ka të drejtë të shkruaj, por askush nuk ka të drejtë të provokojë individë apo të hedhë baltë mbi luftën tonë çlirimtare
 •  
 • Logjika e amnistisë Shkruan: Xhavit Haliti , 09 Korrik 2013 Kuvendi i Kosovës nuk e miratoi Projektligjin për Amnistinë, duke e rikthyer në Qeveri për të reflektuar, e cila më pas e riprocedoi me disa ndryshime. Kjo ngjarje la hapësirë për interpretime e komente të ndryshme. Sipas mendimit tim, në këtë rast u përballen pragmatizmi politik me...
 •  
 • Zgjedhjet në Shqipëri dëshmi besimi dhe test vlerësimi Shkruan: Xhavit Haliti , 03 Korrik 2013 U zhvilluan dhe u konfirmuan rezultatet e zgjedhjeve të përgjithshme në Republikën e Shqipërisë. Ndjeshmëria jonë për ecurinë e procesit, përfundimin dhe pranimin e tij nga aktorët relevant politik, natyrshëm, ka qenë e konsiderueshme. Kjo ndjeshmëri është tërësisht legjitime,...
 •  
 • Samiti i Ohrit, një ngjarje që meriton të gjykohet Shkruan: Xhavit Haliti, 07 Qershor 2013 Qeveria dhe mbarë politika jonë kanë qenë dhe mbeten të interesuara dhe të angazhuara (për dhe kundër) për realizimin sa më parë dhe konkretisht të marrëveshjes në mes të Kosovës dhe Serbisë së 19 prillit. E cilësuar përgjithësisht, qysh ditën e firmosjes së saj nga...
 •  
 • Kosova dhe zgjedhjet në Shqipëri Shkruan: Xhavit Haliti, 21 Maj 2013 Fushata për zgjedhjet parlamentare në Republikën e Shqipërisë ka ditë që ka filluar zyrtarisht. Është një proces në zbatim të kushtetutës dhe ligjit zgjedhor por që, natyrshëm, përcillet edhe me emocione të opinionit shqiptar kudo në botë, pjesë e pandarë e të cilit jemi dhe...
 •  
 • Festojmë se besojmë Shkruan: Xhavit Haliti, 16 Shkurt 2013 Kosova po i mbush 5 vjet shtet. 5 vjet janë pak dhe për jetën e një njeriu ,që ende nuk pranohet në vitin e parë të shkollës. Kurse 5 vjet për një shtet janë tepër pak për t’u bërë subjekt të barabartë mes shteteve ,anëtare të OKB-së, dhe aq më pak ,për t’u...
 •  
 • Partitë t’i nënshtrohen atdhetarizmit Shkruan: Xhavit Haliti, 20 Nëntor 2012 Kosova dhe Serbia gjendjen në një situatë të re, pas vizitës së përbashkët të sekretares amerikane të shtetit, Hilary Clinton me shefen e diplomacisë së BE-së, Catherine Ashton në Beograd dhe Prishtinë.
 •  
 • Dialogu politik, i pashmangshëm, sfidues Shkruan: Xhavit Haliti, 14 Gusht 2012 Para gati një viti u vura në fokus të kritikave mediatike, kur citova një burim informues, në të cilin thuhej se “qendrat e vendosjes në botë janë duke dërguar sinjale se dhënia e një statusi special, të administruar nga Kosova, do të ishte zgjidhje e problemit të veriut”....
 •