Vizitorë të nderuar, ju njoftojmë se prej datës 31 Qershor 2013 jemi online me dizajn të ri të ueb faqes,
të cilin aktualisht mund ta vizitoni duke klikuar KËTU

Adnan Abrashi

foto  
 • Oh sa mirë me qenë budalla... o hej!? Shkruan: Adnan Abrashi , 08 Korrik 2013 I. “Kush është budalla në Romë është budalla edhe në Budapest” – thotë një fjalë e urtë. Kjo nënkupton se budallai është budalla kudo që shkon, por, mbase, ky parim logjik sikur nuk vlen për tek ne në Kosovë. Këtu, pa marrë parasysh sa je i tillë, vetëm e vetëm...
 •  
 • E vërteta dhe gënjeshtra Shkruan: Adnan Abrashi , 31 Maj 2013 Këtë artikull do t’ia nisi me një tregim metaforik, mesele, përrallë, apo si të doni quajani. Nëse veç do të merret si e tillë, atëherë është rendi që fillin e ligjërimit të saj t’ia nisim me atë çelës standard popullor me të cilin zakonisht fillojnë meseletë e...
 •  
 • Kosova e “marrëveshjeve historike”! Shkruan: Adnan Abrashi , 21 Prill 2013 Që nga viti 1999, çdo gjë çka ka ndodh më rrëndësi politike në Kosovë apo rreth Kosove, ka qenë e shpallur si Historike: Rambueja, bombardimet e NATO, kapitullimi i Millosheviqit dhe nënshkrimi i marrëveshjes së Kumanovës, vendosja e administratës së përkohshme të UNMIK-ut, Grupi...
 •  
 • Pse Nait Hasanin nuk e do as opozita për kryetar të degës së PDK-së në Prizren?! Shkruan: Adnan Abrashi , 08 Prill 2013 Nait Hasani, aktualisht deputet i Parlamentit të Kosovës nga radhët e PDK-së, figurë e çmuar nga ilegalja dhe koha e rezistencës sonë të armatosur kombëtare kundër pushtimit serb, njëri ndër themeluesit e UÇK-së, i burgosuri politik...
 •  
 • Aderime partiake me para?! Shkruan: Adnan Abrashi, 03 Prill 2013 Gjithsesi se, edhe sipas rregullave të afatit të përcaktuar kushtetues dhe ligjor, pritet që kah fundi i këtij viti, të mbahen zgjedhjet komunale në Kosovë. Sipas gjendjes së përgjithshme politike në vend, fare nuk do të ishte e çuditshme nëse, paralelisht këtyre komunale, do të...
 •  
 • Hashim - kujdes me këto bisedime me Serbinë! Shkruan: Adnan Abrashi , 25 Mars 2013 Marrëveshja me Serbinë, mbase, kismet, po na përfundon me 2 prill dhe ajo si zgjedhje na koka tërësisht në përputhshmëri me Pakon e Ahtisarit dhe Kushtetutën e Kosovës. Kështu së paku po na thotë Hashim Thaçi. Por, unë, fare nuk e kam të qartë se pse u desh të na bëhet aq presion...
 •  
 • “Katundi që shihet, kallauz nuk do” Shkruan: Adnan Abrashi , 25 Shkurt 2013 (Sikur po duket, tashmë, veç ja nisi propaganda famëkeqe e qeveritareve tanë për parapërgatitjen e opinionit edhe për një koncensus të ri ndaj Serbisë – Statusit special për veriun, i cili, me gjuhen e retushuar (kamufluar) politike, tash po quhet si: Bashkësia e komunave serbe).
 •  
 • 10 Shkurti i kobshëm 2007 Shkruan: Adnan Abrashi , 11 Shkurt 2013 “Ty moj Kosovë, jeta ç’të duhet?
  Kur dhe Evropa s’po ta sheh hallin
  Përditë ju therin, ju marrin mallin
  Përditë ju derdhet gjaku.
  Shpresa ka mbetur vetëm te haku”.

  Hafiz Ali Korça
 •  
 • Viti 2013 do të jetë vit i vetëdijesimit popullor në Kosovë! Shkruan: Adnan Abrashi , 24 Dhjetor 2012 Gjëja më e keqe që mund t’i ndodh një populli, por edhe individi, është heqja dorë nga vetvetja. Edhe pse, tashmë edhe formalisht, ne vërtetë e kemi një shtet (çfarëdo qoftë ai), përmes tij si arritje, në vend të përparimit dhe zhvillimit të duhur dhe të pritshëm...
 •  
 • Data 21.12.2012 nuk është fundi i botës!! Shkruan: Adnan Abrashi , 15 Dhjetor 2012 Po të mos ishim aktualisht në vitin 2012 dhe po të mos bëhej fjalë për një kalendar të civilizimit të lashtë pagan MAJA, në të cilin senzacionalisht 21 dhjetori i këtij viti parashihet si viti i një kataklizmi të mundshme planetare (fundit të botës), për shumicën, interesimi për...
 •