Vizitorë të nderuar, ju njoftojmë se prej datës 31 Qershor 2013 jemi online me dizajn të ri të ueb faqes,
të cilin aktualisht mund ta vizitoni duke klikuar KËTU

Ali Hertica

foto  
 • Argumeti dhe idetë politike Shkruan: Ali Hertica, 15 Tetor 2012 Partitë në një sistem siq është LDD dhe LDK,nuk i ndryshojnë me vetëdije platformat e tyre,kështu që fillojnë t’i ngjasin njëra-tjetrës,ndërsa partit që tani e bërbëjn një sistem shumëpartish siqë janë në qeveri, nuk kanë provojën dhe janë ideologjikisht më larg nga...
 •  
 • Legjislacioni dhe kushtet për stabilitet Shkruan: Ali Hertica, 10 Tetor 2012 Në programin e shkencave politike thuhet se është e rëndësishme të shpjegohet se si mund të shkatërrohen llojet e ndryshme të legjislacioneve dhe si mund të ruhet secila prej tyre. Në trejtimin e këryre dy temave, Aristoteli na i kujton pikëpamjet mbi drejtësinë, që janë në theme...
 •  
 • Dituria dhe liberalizmi i lirisë Shkruan: Kosovapress, 03 Tetor 2012 Për ta mbrojtur idenë për liri individuale,në një kohë kur besimi te drejtimi politiki i ekonomisë është i madh.Ky besim e ka bazën në atë që quhet konstruktivizem që shtrohet pytja a ka ne kosovë konstruktivizem racional.
 •  
 • Pushteti gjyqësor dhe caktimi i pazëvendësushëm Shkruan: Ali Hertica, 01 Tetor 2012 Nevoja për një gjykat të mirëfillet dhe shtetrore është argumentuar se në Kosov nuk po ka të tilla,sipas shum artikujve dhe punës qe ato i kryjnë.Tema qendrore në këtë artikull është pazëvendëshmëria e gjykatësve.Bazë për këtë është e drejta deh deryra e pushtetit gjyqësor...
 •  
 • Dashuria dhe admirimi i lidërve Shkruan: Ali Hertica, 28 Shtator 2012 Njerëzit kanë shumë lloje ndjenjash. Ata kanë pasion dhe neveri për gjëra të ndryshme,ndjejnë gëzim dhe keqardhje për gjerat që i bëjnë por tek lideret tanë nuk janë këto pasione.Pasionet e tyre janë krenaria dhe shpresa se nuk ka mbi ta asgjë e as bile frika nga ligjet.
 •  
 • Idealisti nuk harron shokun Shkruan: Mr.ali Hertica, 13 Shtator 2012 Ditë më parë dëgjuam se një bashkatdhetar ka ndërtuar një shtëpi për një familje në Podujevë. U nisëm gjurmëve të këtij lajmi dhe atë e gjetëm. Familja e Bajrush Behramit, ish i burgosur politik, mbase duhet të ketë qenë me fat që ta ketë një shok të shkollës e idealit i...
 •  
 • Rregullat themelore dhe funksionet e tyre Shkruan: (Mr. Ali Hertica), 11 Shtator 2012 Vitet e fundit,politika dhe problemet kushtetuse në Kosovë kanë zënë një vend qendror në vartësi të ngushta, me linjat e zhvillimit dhe rënies së tyre në këtë periudhë.
 •  
 • Besimet e verbëra të autoriteteve Shkruan: (Mr. Ali Hertica), 09 Shtator 2012 Mund të ketë papajtushmëri mendimesh mbi të mirëm dhe të keqen dhe këtu gjen rastin të shfaqet mëdyshja për autoritetet Kosovare.Të marrim me mend se për një kohë të gjatë kemi pasur besim të një variant i përgjigjes,te vrianta e utilitarist që thotë se është deryrë ta bësh...
 •  
 • Premtimet dhe pasojat e autoriteteve të Kosovës Shkruan: Ali Hertica, 05 Shtator 2012 Thuhet një thënje ,,Do të vijë për njerëzit një kohë në të cilën qeverinë do ta marrin në dorë budallenjtë...dhe do të vijë një kohë në të cilën njerëzit e zgjuar e të urtë do të përbuzen.. (Ibrahim iben Ed,hem)
 •  
 • Premtimet dhe pasojat e autoriteteve të Kosovës Shkruan: (Mr. Ali Hertica), 05 Shtator 2012 Thuhet një thënje ,,Do të vijë për njerëzit një kohë në të cilën qeverinë do ta marrin në dorë budallenjtë...dhe do të vijë një kohë në të cilën njerëzit e zgjuar e të urtë do të përbuzen.. (Ibrahim iben Ed,hem)
 •