Vizitorë të nderuar, ju njoftojmë se prej datës 31 Qershor 2013 jemi online me dizajn të ri të ueb faqes,
të cilin aktualisht mund ta vizitoni duke klikuar KËTU

Ali Hertica

foto  
 • Demokracia nuk është vetëm votim Shkruan: Ali Hertica, 12 Shkurt 2013 Aktorët politik mund të marrin pjesë edhe në një këmbimtë hapur dhe të ndershëm mendimesh.Kjo vln për dy llojet e politikës,së përditshme dhe krijuse.Flitet për rastin kur mendohet për një çështje,formohet një mendim për të ,ua parashtron të tjerëve dhe përpiqesh që t’i...
 •  
 • Krijimi i procesit të Kushtetutës Shkruan: Ali Hertica, 04 Shkurt 2013 Është e kuptushme të mendohet se një sistem,që ka kërkesa më të mëdha për ndryshime në kushtetut,sesa për ndryshime të tjera ligjesh,është i papajtushëm me sovranitetin e popullit dhe demkoracisë.
 •  
 • Institucionet vendore janë për lirin apo nukë janë Shkruan: Ali Hertica, 25 Janar 2013 Institucionet vendore janë për lirinë si shkolla për shkencën.Ato e bjnë lirinë të kapshme për njerëzin,ato mësohen në jetën e përditshme.Kështu që është e vështirë t’u imopnosh një qeverisje autokratike njerëzve të mësuar përditë me të drejta politike.Tek ata...
 •  
 • Liria politike dhe mirëqenia shoqërore Shkruan: Ali Hertica, 17 Dhjetor 2012 Në demokraci kryesorja nuk është se sa bën administrata vetë,por se sa bëhet pa ndihmën e saj.Demokracia nuk i jap popullit qeverinë më të mirë që mund të mendojë njeriu,mirëpo kjo bën që edhe qeveria më e mirë shpesh nuk është në gjendje të krijojë për gjithë shoqërinë...
 •  
 • Demokracia e drejtpërdrejtë Shkruan: Ali Hertica, 03 Dhjetor 2012
 •  
 • Ngritja e flamurit të revoltës Shkruan: Ali Hertica, 22 Nëntor 2012 Sipas shkencës politike është aq praktike në thelb dhe e prerë për objektivat praktike,sepse ajo është një veprimtari që kërkon përvojë më shumë përvojë sesa mund të përvetësohet gjatë gjithë jetës së një njeriu,pavarësisht se sa i zgjuar dhe vëzhgus mund të jetë,duhet...
 •  
 • Koncepti politikë karakterizon një shoqëri Shkruan: Ali Hertica, 09 Nëntor 2012 Koncepti politikë karakterizon një shoqëri, që nga njëra anë,ka një kushtetutë të shkruar ose të pashkruar siç është Kosova, e cilia përcakton organet e pushtetit, me kompetencë për të vendosur dhe për të vënë në jetë pushtetin ,me kompetencë për të vendosur dhe për të...
 •  
 • Psikopatologjia dhe politika e liderëve Kosovar Shkruan: Ali Hertica, 05 Nëntor 2012 Premisa e demokracisë thotë se çdo njeri e gjykon ,më mirë vetën ,interesat e tij dhe të gjithë ato,interesa të të cilëve preken , duhet të këshillohen, kur marrin një vendim politik në emër të Kosovës.
 •  
 • Subjektiviteti i liderëshipti të Kosovës Shkruan: Ali Hertica, 22 Tetor 2012 Antirealizmi moral është ajo ide ku veprimi, në vetvete nuk përshkruhet si bartës i së mirës dhe së keqes. Nuk dallohet ndonjë gjë e veçamtë , në mosmbajtjen e premtimit siç nuk e mbajnë liderët e Kosovës,në veqanti është mosmbajtja e premtimit, që të tregojë se është keq...
 •  
 • Ligji dhe rendi shoqëror Shkruan: Ali Hertica, 18 Tetor 2012 Ashtu siç ndjek rregullat ndërgjegjia e çdonjëri prej nesh (edhe pse shpesh pa e ditur),po ashtu është rregulluar edhe bashkëveprimi shoqëror nga parime normative,nga ligje të shkruara dhe zakonet e pashkruara.
 •