Vizitorë të nderuar, ju njoftojmë se prej datës 31 Qershor 2013 jemi online me dizajn të ri të ueb faqes,
të cilin aktualisht mund ta vizitoni duke klikuar KËTU

Ali Hertica

foto  
 • Votuesit do të godasin në cak Shkruan: Ali Hertica, 22 Korrik 2013 Ajo qe kisha thene disa herë më heret se LDK-ja duhet t'i bashkohet koalicionit LDD-AAK u vertetua si prognoze e sakte, këtë e tha publikisht kryetari i LDK-së, Isa Mustafa, edhe pse e tha pak më ndryshe, përmendi AAK-në, ndersa i erdhi rendë të përmend koalicionin AAK-LDD, gjë që nuk...
 •  
 • Politika e pa luhatur e LDD-së dhe AAK-së Shkruan: Ali Hertica, 19 Korrik 2013 Politika duhet të rigjallëruar ose duhet të shikohet për alternative tjera ndaj partive politike? . Në të vërtetë, është shumë e gabuar me politikën e Kosovës,Besimi politik është i ulët, politikat nuk dëgjojnë votuesit, populistët. . Postimet e mëparshme tregojnë se besimi...
 •  
 • Të amnestosh një kriminel është vetëvrasje Shkruan: Ali Hertica , 14 Korrik 2013 Tani si kanë ndërgjegjëje pushtetarët dhe të gjithë ata që votuan Ligjin për amnistinë, t’i vizitojnë varrezat dhe familjet e dëshmorëve, derisa vrasësve të tyre ua falën krimin”?!!
 •  
 • Ratifikimi i marrvshjes dhe projektligji i amnestisë Shkruan: Ali Hertica, 08 Korrik 2013 Në qoftë se filozofët nuk bëhen mbretër,apo ata që quhen mbretër nuk bëhen filozofë të vërtë,në qoftë se pushteti politik dhe filozofia nuk bëhen një ,nuk do të ketë fund për mjerimin.
 •  
 • Koalicioni PDK-LDK, jo natyral, shemb demokracinë parlamentare Shkruan: Ali Hertica, 20 Maj 2013 Është fatkeqësi për qytetarët që nuk kanë bërë presion më të madhë në LDK-në, për të pranuar me kohë propozimin për koalicion me LDD-në dhe AAK-në, si të natyrshëm. Hamendja e tanishme e lidershipit të LDK-së për koalicion me PDK-në do të thotë jo ngulfatje e...
 •  
 • Është krenari dhe nder të jesh Dardan Shkruan: Ali Hertica, 16 Maj 2013 A nuk ishte Rugova ai që i pari instaloi koalicionin me AAK-në, duke mandatuar Ramush Haradinajn si kryeministër, duke shpëtuar kështu vet UÇK-në nga gojëkqinjët, duke i dhënë mandatin e merituar historik një komandanti të luftës
 •  
 • LDD-ja dhe dardanët ruajtës të vlerave autoktone të nacionalizmit shqiptar Shkruan: Ali Hertica, 05 Maj 2013 Reformat në shoqërinë shqiptare pranohen me skepticizëm, ngase shoqëria shqiptare është konzervatore, deri vonë ka qenë shumë patriarkale, prandaj janë pranuar me vështirësi risit si në jetën shoqërore ashtu edhe në atë politike.
 •  
 • Koalicioni LDD-AAK, koalicion parimor Shkruan: Ali Hertica, 13 Prill 2013 Skena politike po ndryshon dita-ditës, të gjithë kanë kuptuar se marrëveshjet dhe bashkëpunimi janë trase e së ardhmes së Kosovës. Se gjërat nuk mund të ndryshohen nga jashtë, por nga brenda, po bëhet më e qartë me inkuadrimin e intelektualëve profesionistë, të cilët në...
 •  
 • Demokracia të çon në veprime strategjike Shkruan: Ali Hertica, 20 Mars 2013 Kuptohet se politika nuk merr vetëm me vendime kushtetuse.Aktoret politikë,i përdorin institucionet e krijuara,grupet ,partit dhe individet i shfrytëzojnë kanalet zyrtare dhe jozyrtare,për të nxitur interesat e tyre ose për të luftuar për çështje dhe parime të cilave u besohej.Ata...
 •  
 • Filozofia dhe legjislacioni politik Shkruan: Ali Hertica, 19 Shkurt 2013 Formulimi është imperativ kategorik i kohës,dhe ideja mbi çdo qenie të arsyshme,si një vullnet i përgjithshëm ligjëvënës ku na çon te teoria e kushtetutes së Kantit.Ai zgjodhi tri pytje,si mund të dallohet se një ligj zyrtar është i drejtë,kush do të marrë pjesë në formulimin e...
 •