Vizitorë të nderuar, ju njoftojmë se prej datës 31 Qershor 2013 jemi online me dizajn të ri të ueb faqes,
të cilin aktualisht mund ta vizitoni duke klikuar KËTU

Enver Morina

foto  
  • Dromca, si fragmentarizëm në një shekull heroizmi : Një herë në 100 vjet, qoftë edhe si fragment që ndjehet aq lehtë Shkruan: Enver Morina, 27 Nëntor 2012 Dy momente, apo me shkas filmi “Nëntori i dytë” dhe “100 vjet me Himnin e Flamurit”. Dy citate dhe identiteti në dramën e filmit “2012”. Kur historia deformohej por që ringjallej nga vetja. Në dhe për ditën e flamurit, në vend të një rikujtimi, apo pas 19...
  •  
  • Identiteti si rr’nim dhe fragmentarizmi i realitetit Shkruan: Kosovapress, 08 Tetor 2012 Në kërkim të identitetit dhe rr’nimi si fatalitet dhe ekzistencë. Shembulli i trinomit si gërshetim përvojash në rrethin e Klinës. Në këtë kontekst edhe ndërtimi i mureve për një popull miliardësh. Dikush do ta shoh kryeqendrën ndryshe, qoftë edhe si një kryekatund që ka...
  •  
  • Arratisje për me kujtue Shkruan: Enver S. Morina, 02 Gusht 2012 Akti i vetëflijimit për t’mos qenë në vendin ku duhet të ishe, në hapësirën në të cilën ndërton identitetin! Dhe më tej ta ëndërrosh Atdheun. Dhe më shumë se kaq! Haki Morina, njeriu që shkriu të gjitha për Të. Sa e vështirë për ta kujtuar kthimin, si një paradoks i...
  •